Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Món Sant Benet acull una jornada familiar per descobrir la biodiversitat i la geologia de l'entorn

Científics experts guiaran als i les participants per a conèixer i descobrir la riquesa natural de l'espai.

El dissabte 7 de maig Sant Benet de Bages acollirà per primera vegada un Bioblitz, una activitat per apropar la ciència i la natura a tota la ciutadania. Aquesta proposta, apta per a tots els públics, consistirà en una matinal on científics experts de flora i fauna explicaran als i les assistents com identificar tots els organismes vius que es troben en aquest entorn natural.

La Fundació Catalunya la Pedrera ha organitzat aquesta proposta, a través de 8 itineraris de dues hores de durada, per tal de fer valdre l'entorn natural de Sant Benet de Bages i alhora com a activitat divulgativa i pedagògica per tal de descobrir el màxim nombre d'espècies, tant d'animals, plantes i líquens, tot aprenent sobre les tècniques d'estudis científics de camp. Les dades obtingudes es compartiran amb els participants i en bases de dades sobre biodiversitat internacionals.

Amb la col·laboració del Geoparc de la Catalunya Central també es realitzarà un itinerari per a donar a conèixer la riquesa geològica de l'entorn i científics del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) faran un taller obert a tothom per a donar a conèixer projectes de ciència ciutadana relacionats amb la biodiversitat.

L'activitat és recomanada per a majors de vuit anys i el preu és de 3 € per taller. Les entrades s'han de reservar prèviament AQUÍ