Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pas endavant al carril bici que unirà el nucli amb Torroella de Baix

La comissió d'urbanisme ha donat llum verda a la construcció d'aquest vial que transcorrerà en paral·lel a la N- 141c.

La comissió d'urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat de forma definitiva el projecte urbanístic presentat per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages per a crear una nova via verda per a bicicletes i mobilitat sostenible que unirà el nucli del municipi amb el barri de Torroella de Baix. Aquesta nova via per a ciclistes transcorrerà, majoritàriament, de forma paral·lela a la carretera N-141c.

Aquest vial permetrà que els veïns i veïnes el barri de Torroella de Baix puguin desplaçar-se al nucli del municipi per a fer ús de tots els serveis (alimentació, sanitat, escola...) d'una forma sostenible. A banda aquesta nova via també serà una zona d'enllaç amb els camins del Llobregat i amb el pla de vies blaves impulsat per la Generalitat.

Aquest carril serà de 3 metres d'amplada en la major part del seu recorregut a excepció del seu pas pel nucli de Torroella i en el tram de via que passarà per sota la C-16.

Aquesta és la primera pedra cap a un nou model estratègic de mobilitat que es vol impulsar des del municipi i que té la voluntat de crear una xarxa intermunicipal entre Sant Fruitós de Bages i els municipis veïns. En aquest cas, en el marc d'aquesta mateixa actuació, s'arranjarà el camí de Sant Benet fins al pont de Navarcles.

L’Ajuntament preveu aprovar el projecte constructiu la propera setmana per tal d’iniciar el procés de licitació de les obres, que podrien començar la propera tardor.

Paral·lelament, aquest mes de gener la Generalitat ja ha licitat les obres de la via verda per a ciclistes que transcorrerà per Pineda de Bages i permetrà que els veïns i veïnes d'aquesta urbanització disposin d'un vial per desplaçar-se fins a Santpedor i fins a Manresa.