Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pineda de Bages comptarà amb un nou espai lúdic i de joc amb la instal·lació d'una font transitable

Es preveu començar les obres d’instal·lació aquest mes de febrer.

L'Ajuntament instal·larà la primera font transitable del municipi a Pineda de Bages, a la zona verda del carrer del Poal.

Actualment, aquest espai és utilitzat de manera freqüent com a espai d'estada i l'esbarjo i amb la instal·lació d'aquesta font, s'oferirà una nova zona de joc, dirigida principalment als infants. Alhora també s'ornamentarà l'espai, ja que aquesta instal·lació permet la creació de jocs de llums i coreografies amb l'aigua. Aquesta iniciativa neix a petició de l’Associació de Veïns de Pineda de Bages i es finançarà amb la partida d’inversions anuals que hi ha prevista per a aquesta zona del municipi.

La font transitable és una instal·lació formada per diferents brolladors que surten directament de terra i que constitueix un espai per al joc i per a refrescar-se. La instal·lació serà totalment inclusiva, ja que com que no hi ha cap element que sobresurti del paviment, està ideada perquè també en puguin fer ús les persones amb mobilitat reduïda.

La font comptarà amb dos mòduls amb un total de vuit brolladors que es podran controlar a través d’un programari per tal de crear jocs d’aigua i llum.

Les obres comportaran moviments de terres, pavimentacions i la instal·lació d'una caseta de servei per a la maquinària de bombeig i filtratge. És previst que la seva instal·lació s’iniciï aquest mes de febrer.