Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Places disponibles pel servei d'àpats a domicili per a la gent gran i persones dependents del municipi

Les famílies interessades han de fer la sol·licitud a l'àrea d'atenció a les persones del carrer Padró o trucar al 93 878 97 01

El servei d'àpats a domicili per a persones grans o dependents, que es va posar en marxa el passat mes d'abril, disposa avui dia d'algunes places disponibles.

Aquesta iniciativa va dirigida a persones grans o amb algun grau de dependència que, tot i viure a casa seva i tenir certa autonomia, tenen dificultats per cuinar, per fer la compra o per seguir una dieta sana i equilibrada.

S'ofereix un àpat diari a les usuàries per un preu de 4,4 € i a banda, les persones que s'encarreguen del repartiment, també duen a terme tasques d'acompanyament preventiu, detectant dificultats de salut o higiene si s'escau i donant suport en l’organització de l’alimentació o alertant als serveis socials municipals en cas que sigui necessari.

Paral·lelament al servei d'àpats a domicili, l'Ajuntament disposa d'una cartera àmplia de serveis per a millorar la qualitat de vida de la gent gran del municipi.

Per una banda, s'ofereix el servei d'ajut a domicili per a persones o famílies que es troben per motius físics, psíquics o socials, en situació de manca d'autonomia per poder fer les tasques habituals de la vida quotidiana.

En la mateixa línia s'ofereix el servei de teleassistència que funciona mitjançant un terminal instal·lat al domicili de la persona i una unitat de control remot en format de penjoll o polsera que permet estar connectat de forma permanent amb el centre d'atenció.

Per a aquelles persones que ja no disposen de suficient autonomia per a poder viure a casa, el municipi disposa també de la residència i centre de dia per a la gent gran El Lledoner.

Pel que fa a propostes per a un envelliment actiu, es programen de forma regular xerrades i activitats amb temes d'interès per al col·lectiu de la gent gran, principalment a la Biblioteca i a l'Esplai i també es disposa d'una programació anual d'activitat física amb propostes de gimnàstica de manteniment, ioga i aquagym i un programa d'activitat física a tots els barris.

L'equip d'atenció social del municipi es troba ubicat a les oficines el carrer Padró i és des d’on s’ofereix informació sobre tots els serveis, sigui presencialment o trucant al 93 878 97 01.