Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Posicionament de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages en relació a les pancartes de difusió del 27-S de l'ANC

En relació a les informacions fetes públiques per l’Assemblea Nacional de Catalunya a Sant Fruitós de Bages per la col·locació d’unes pancartes de difusió del 27-S, l’Ajuntament vol aclarir que:

- L’alcalde de Sant Fruitós manté el seu compromís amb l’Assemblea de Municipis per la Independència (AMI) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) en relació al procés que viu el país.
- L’Ajuntament va rebre una instància de l’ANC de Sant Fruitós per penjar diferents pancartes al municipi, una de les quals a l’edifici consistorial. En cap moment l’Ajuntament s’ha negat a penjar pancartes de l’ANC al municipi. El que ha fet ha estat demanar un informe jurídic al secretari municipal.
- L’alcalde, Joan Carles Batanés, abans de respondre per escrit la petició, va parlar amb Agustí Massana, en condició de persona que cursava la instància en nom de l’ANC. Va informar-lo que per qüestions de marc legal, considerava adients dos dels tres emplaçaments demanats. I pel que fa al tercer, el balcó de la casa consistorial, l’oportú seria un acord del ple municipal, tal com es va fer fa uns mesos amb la col·locació de l’estelada.
- L’alcalde considera que aquest és un tema en el que ha de prevaldre el consens i evitar qualsevol polèmica pel bé del municipi i del procés. Per això ha estat i està obert permanentment al diàleg per evitar qualsevol possible malentès.
- Ahir mateix l’ANC ja va penjar una de les pancartes al Cobert de la Màquina de Batre, que és un dels emplaçaments acordats amb l’Ajuntament.