Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Primera pedra per l'edició d'un llibre sobre la restauració del monestir de Sant Benet de Bages

El passat dijous, 25 de setembre de 2014, l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés Subirana ha formalitzat amb l’arquitecte Josep Maria Esquius Prat un contracte d’edició d’un llibre sobre la restauració del monestir de Sant Benet de Bages i la seva respectiva cessió de documentació utilitzada

L’any 2000 s’iniciava una gran aventura. Es posava en marxa el què havia de convertir el monestir de Sant Benet de Bages en una aposta per dinamitzar el territori, mitjançant la posada en valor d’un ric i valuós patrimoni monumental.

El repte de convertir un antic monestir medieval en un nucli d’interès turístic va esdevenir la fita que va motivar a restaurar i recuperar-ne totes les seves dependències: l’església, la cripta, el claustre, el palau de l’abat, el celler, la residència d’estiueig de la família de Ramon Casas, etc.

Catorze anys després de l’inici d’aquelles obres, l’arquitecte director de les obres del monestir de Sant Benet de Bages, el senyor Josep Maria Esquius, disposa d’un extens treball que compta amb la recopilació de documents inèdits, i en el qual es reconstrueix el procés de restauració del monestir, al mateix temps que ens mostra els secrets que guarden els carreus del murs d’aquest monestir mil·lenari.

Redescobrir de primera mà tots els passos de la restauració del monestir i tots els descobriments que van fer en ella és el gran interès que té aquesta obra i el seu valor afegit per a les generacions futures.

La signatura d’aquest contracte d’edició, és la primera pedra d’aquesta obra on estableix que l’autor, Josep Maria Esquius, elaborarà el llibre sense cap compensació econòmica i donarà al consistori el material utilitzat per la redacció aquest, mentre que l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages assumirà la totalitat de l’edició i impressió del llibre.

El llibre està previst que estigui acabat a mitjans del 2015.