Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Representants dels Geganters i Grallers de Sant Fruitós de Bages han participat i representat el municipi en la trobada folklòrica més gran de Cost Rica

Del 18 d’octubre al 3 de novembre de 2018, representants de quatre colles geganteres catalanes, entre les quals la de Sant Fruitós de Bages van creuar l’Oceà Atlàntic per participar en actes culturals organitzats en diverses localitats de Costa Rica.

Els representants de Sant Fruitós de Bages que van participar en el quart intercanvi amb aquest país (anteriorment 2007, 2009 i 2014), van ser el cap de colla dels Geganters, Àngel Berengueras, i l’Olga Adell, juntament amb els membre de les colles geganteres de Vila-Seca, Calella i La Llacuna.

La gira, de 18 dies, ha estat marcada per dos aspectes molt importants: poder fomentar la cultura gegantera catalana a les escoles de Costa Rica i, alhora, poder participat a les Trobades Geganteres d’arreu del país costarricenc anomenades “Encuentro de mascarades”.

Durant tota la estada a Costa Rica van visitar un total de dotze centres educatius situats en diversos indrets del país, tan públics com privats, i on els dos santfruitosencs van obsequiar-los a cadascun d’ells amb contes de la Col·lecció Sala i Ricardis.

Al llarg del viatge van participar en diverses cercaviles per tot Costa Rica però especialment important va ser la que es fa cada any en motiu de l’Encuentro Nacional de la Mascarada Tradicional Costarricense que es celebra el dia 31 d’octubre a la ciutat de Cartago. Enguany ha estat la seva 19ª edició i ha concentrat gegants, gegantons, màscares i altres artistes d’arreu de Costa Rica, tres grups de dansa de Panamà i els dos Gegants Catalans (el Gegant Joanot de Calella i el Gegant Andreu de La Llacuna) acompanyats pel grup de grallers i timbalers format per l’ocasió i composat per membres de les mateixes colles catalanes.

Aquesta és la trobada folklòrica més gran del país, i compte regularment amb la participació de més de 1.200 artistes i una afluència de públic que pot superar les 20.000 persones. A més, en els dies previs i posteriors es realitzen una gran quantitat de cercaviles en commemoració del dia de la Mascarada Tradicional Costarricense.

Representació dels gegenaters catalans que han participat en els actes.

Imatges relacionades