Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Resposta de l'alcalde, Joan Carles Batanés, al President d'ERC a Sant Fruitós de Bages Jesús Valero

Benvolgut Sr. Jesús Valero,

El primer que vull fer és agrair-li l’interès mostrat envers el govern municipal de Sant Fruitós de Bages i així mateix la confiança en manifestar-me el seu punt de vista i la seva proposta.

Segurament sabut per vostè i pels seus companys d’ERC, la formació Gent fent Poble té un moll de l’ós bàsicament municipalista i no podent ser aliè a les qüestions de país, aquestes són per nosaltres circumstàncies que ens ajuden a conformar les nostres decisions però que intentem mantenir en la seva justa posició per centrar-nos en allò que ens va generar: treballar per Sant Fruitós de Bages i bolcar-nos ens allò que sigui el millor pel poble estrictament. Per tant entendrà que en la meva resposta em centri en aquest aspecte. El millor per Sant Fruitós de Bages en l’àmbit municipal.

Actualment la relació entre GfP i el PSC a nivell de pacte de govern local és ferm i es compleixen els objectius que ens vàrem marcar conjuntament en benefici dels santfruitosencs. En aquest sentit creiem que aquest pacte està donant bons resultats i per tant gaudeix de l’aprovació d’una part significativa dels nostres veïns i veïnes.

Com que entenc que en el seu escrit tampoc està vostè posant això en valoració, passo a centrar-me en la qüestió de la situació política de Catalunya envers al camí cap a la independència i la postura del PSC com a partit en general i dels membres del PSC al govern de Sant Fruitós en particular.
El Sr. Tomàs Casero i la Sra. Cristina Murcia m’han manifestat personalment i així mateix ho han fet de forma pública, la reprovació pels fets violents ocorreguts el dia 1 d’octubre a mans de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional i s’han solidaritzat clarament amb les persones ferides aquell dia. També ahir mateix, parlant directament entre nosaltres i posteriorment de forma pública els membres del PSC al govern de Sant Fruitós de Bages es van mostrar en contra de l’aplicació de l’Article 155 de la Constitució Espanyola a Catalunya. Crec que com a mínim això els honra com a persones i com a demòcrates, més enllà que en algun altre aspecte sobre el futur de Catalunya no puguem coincidir.
En allò estrictament municipal que vàrem subscriure per crear un govern municipal estable de 4 anys seguim estant completament d’acord i per tant en aquest sentit crec que he de mantenir el pacte amb el PSC, a més, quan a nivell personal la Cristina i el Tomàs han estat sensibles als atacs d’Espanya contra el nostre país Catalunya i han condemnat els fets que abans he citat.

També li diré que no em correspon a mi sol decidir sobre un pacte subscrit entre 7 persones (els regidors actuals de govern) i beneït per ambdues formacions (el PSC i Gent fent Poble). Però està clar que si em demanen la meva opinió els hi traslladaré aquestes paraules.

Aprofitant aquest marc de confiança generat i que ja des d’inici d’aquesta legislatura celebro que acompanyi les relacions entre GfP i ERC, em permeto dir-li alguna cosa referent a les relacions amb el PSC i com encaixa tot això en una nova Catalunya independent.

Jo en particular i des de Gent fent Poble també, tenim clar que ens aquests moments més que mai cal aplicar una dosi de tolerància molt gran envers a aquelles persones que des del respecte als demés no opinen cent per cent igual que nosaltres i si el què desitgem vostè i jo és esdevenir un nou país en forma de república ens cal aplicar aquest precepte perquè és una base importantíssima per encabir a tothom dins del nou país.
A aquells que ara per no ser exactament igual que nosaltres els separem, com els podrem convèncer i fer entrar dins de la nova Catalunya de tots ?

Reitero el meu agraïment per la seva oferta i espero assolir tants acords puntuals com siguem capaços entre el govern municipal i ERC en benefici dels nostres veïns i veïnes.

Atentament,

JOAN CARLES BATANÉS SUBIRANA
Alcalde de Sant Fruitós de Bages

Sant Fruitós de Bages, 26 d’octubre de 2017

 

Arxius Adjunts