Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages acull el Taller de Teatre d’Ampans, un projecte que facilita el treball psicoemocional de les persones usuàries

Una vuitantena de persones pugen setmanalment a l'escenari del Teatre Casal Cultural.

Des d'aquest mes d'octubre el Teatre casal Cultural de Sant Fruitós de Bages acull la represa del Taller de Teatre de la fundació Ampans, que anteriorment s’havia fet en altres instal·lacions. Una iniciativa de l'entitat que a través de les arts escèniques treballa aspectes com l'empatia, l'autoestima, l'expressió de les emocions o la tolerància a la frustració, entre els usuaris.

Aquest projecte, que va impulsar-se l'any 2004, va quedar estroncat per l'arribada de la pandèmia i des d’aquest mes d’octubre, fruit del conveni de col·laboració entre Ampans i l'Ajuntament signat l’any 2019, és possible amb sessions diàries al Teatre Casal Cultural.

Les persones vinculades al Centre Ocupacional La Sagrera, nom que rep el servei a Sant Fruitós de Bages, són els qui enceten la setmana amb assajos cada dilluns. La resta de dies participen en el taller de teatre persones usuàries d'altres serveis ocupacionals i residencials d’Ampans.

El Taller de Teatre és obert a qualsevol persona adulta amb discapacitat intel·lectual, vinculada o no a l'entitat. La singularitat d'aquest projecte és que l'important no és tan sols el resultat final del taller, l'obra que es representarà a final de curs, sinó el procés individual de cada artista.

El Taller pretén que cada participant millori a escala personal, en els reptes que s'hagi proposat: el concepte d'un mateix, l'apoderament de la persona, la gestió de les emocions, i la superació per afrontar millor els reptes. "Cadascú té una raó per pujar dalt de l'escenari. El que és importat és la transformació que viuran individualment i com a grup", diuen els impulsors de l'activitat.

Durant el mes de juny es programaran sessions obertes al públic perquè tothom qui ho desitgi pugui gaudir de les emocions dalt de l'escenari.