Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages acull la XXXI trobada de delegats del Bages i del Moianès

Més de 200 joves del Bages i del Moianès s’han reunit a Sant Fruitós de Bages per intercanviar experiències i adquirir recursos com a delegats a les aules.

La 31a edició de la trobada de delegats d’ensenyament secundari de les comarques del Bages i el Moianès, ha reunit aquest passat dijous a 220 joves a Sant Fruitós de Bages. Aquesta trobada reuneix, any rere any, als representants dels estudiants en una jornada d’intercanvi d’experiències, d’informació i formació, amb l’objectiu de donar-los suport i recursos en la tasca diària que duen a terme com a delegats.

Enguany la trobada va girar a l’entorn de l’assetjament a les aules i com poden ells, com a delegats, contribuir perquè aquest problema sigui menys freqüent en els seus instituts.

La jornada va iniciar-se amb la benvinguda de l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, la regidora de Joventut Ingrid Bonells, i els delegats de l’INS Gerbert d’Aurillac. A continuació, els tècnics de joventut de la comarca, juntament amb alumnes de 2n d’animació sociocultural, van fer una petita mostra en forma de dinàmica entorn la temàtica del Bullying.

Un cop acabada la dinàmica inicial, els joves es van repartir en petits grups per diferents equipaments del poble per tal de treballar i reflexionar de manera més reduïda. Finalment, al pavelló d’esports es va realitzar la cloenda on cada grup va presentar les seves conclusions i van tancar la trobada els delegats de secundària de l’escola Paidos i la Consellera de Joventut del Consell Comarcal del Bages, Èlia Tortolero.

L’avaluació, tant dels participants com dels tècnics que van organitzar la trobada, va ser molt positiva i tots en van sortir encara una mica més conscienciats sobre la importància de combatre aquesta xacra que es diu “bullying” o assetjament escolar. Aquesta trobada és organitzada pel Consell Comarcal del Bages, amb la col·laboració del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turisme (ASCiT) de l’Institut Guillem Catà i dels professionals de les Àrees de Joventut dels municipis del Bages.

Galeria fotogràfica