Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages acull refugiats ucraïnesos gràcies a la solidaritat veïnal

Usuaris del CO La Sagrera realitzant tasques de classificació de productes
Usuaris del CO La Sagrera realitzant tasques de classificació de productes

Aquesta setmana, deu refugiats ucraïnesos han arribat a Sant Fruitós de Bages gràcies a la solidaritat d'una família veïna del municipi que els ha facilitat un habitatge on poder viure.

Aquest grup, format per 8 adults i 2 nens ha viatjat des d'Ucraïna fins a Sant Fruitós de Bages, on podran romandre mentre el conflicte bèl·lic que pateix el seu país continuï. Durant el temps que necessitin per tal d’adaptar-se a la nova realitat,  se’ls donarà suport des de les institucions i entitats locals en tot allò que els faci falta.

Per tal de donar suport a aquesta iniciativa, el consistori assumirà les despeses derivades de l'habitatge (subministraments, assegurança,…) durant el temps en què aquestes persones hi resideixin. De la mateixa manera que també s'han iniciat les gestions amb el Departament d'ensenyament per a l'escolarització dels infants i amb diferents ens per tal de realitzar tots els tràmits necessaris per a regularitzar l'acollida.

Des de l'Ajuntament i diferents entitats locals i veïns i veïnes de manera solidària, s'està treballant per facilitar a aquest grup de persones aquells aliments i altres productes de primera necessitat que els siguin necessaris. Bona part d’aquests productes provenen de la  recol·lecta que s’ha dut a terme aquesta setmana al municipi.

Aquests dies, els usuaris del CO La Sagrera també estan col·laborant en la realització de tasques de classificació dels productes recollits per tal de facilitar la feina a les entitats solidàries.

Recordem que ara com ara, des de les ONG que vehiculen aquestes ajudes, es recomana fer aportacions econòmiques, i no a través de productes, ja que d'aquesta manera es poden adquirir sobre el terreny aquells que són més necessaris i evitar així les despeses de transport.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages manté obert el número de compte corrent ES 7301826035450201728066 per tal de concentrar els donatius i fer-los arribar a les ONG.

Per tal d'ampliar els donatius econòmics, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages organitzarà  pel diumenge 20 de març a les 7 de la tarda, una botifarrada popular sota el Cobert de la Màquina de Batre per recaptar fons pels afectats d'aquesta guerra. Els tiquets es podran comprar AQUÍ, pel preu de 4€, que es destinaran com a donatiu.

BOTIFARRADA XXSS.png

Imatges relacionades