Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages acull una jornada de Suport Vital Bàsic pel professorat del Bages i el Moianès

Una vintena de docents de 14 centres educatius han pres part en la jornada.

El Nexe-Espai de Cultura de Sant Fruitós de Bages ha estat l'escenari aquest dissabte d'una jornada formativa de Suport Vital Bàsic per al professorat de centres educatius del Bages i del Moianès.En total hi ha pres part 20 docents de 14 escoles i instituts, entre ells professors de centres eductius del municipi.

Els participants en la jornada ja havien pres part prèviament en una formació sobre primers auxilis que es va celebrar a l'institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada.

Aquesta proposta forma part del Pla de Formació de zona del Centre de Recursos Pedagògics del Bages per tal que els docents aprenguin a detectar una emergència, a conèixer les prioritats assistencials, a tenir eines per resoldre les emergències més habituals que es poden donar en l'entorn educatiu, realitzar un suport vital de qualitat o utilitzar correctament un DEA, entre altres.

La formació ha anat a càrrec d'Esther Colell i Rubén Castillo qui han ofert formació sobre traumatismes, hemorràgies, cremades, crisis d'ansietat o altres emergències com poden ser convulsions, pèrdues de coneixement o reaccions al·lèrgiques.

Aquesta activitat forma part del Pla de Formació de Zona, un conjunt de línies de formació permanent del Departament d'Educació per donar resposta a les necessitats de formació permanent del personal dels centres educatius i dels docents de Catalunya.