Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages agilitzarà els tràmits de les llicències d’obres i activitats, gràcies a un acord amb els col·legis professionals

La tramitació d'una llicència d'obres o d’activitats a Sant Fruitós de Bages serà més àgil gràcies a la signatura d'un conveni entre l'Ajuntament i diferents col·legis professionals.

El conveni, que ha estat aprovat aquest dilluns, serà signat pel consistori santfruitosenc i els col·legis professionals de la Intercol·legial Tècnica de Bages-Berguedà, formada pel COAC, CATEB, COEIC i CETIM.

Amb aquest nou acord es busca minimitzar el màxim possible els temps de tramitació i facilitar als ciutadans i empreses els processos administratius.

Fins ara, els tècnics municipals eren els encarregats de realitzar els diferents informes tècnics necessaris en les tramitacions. Un cop aquest nou sistema entri en funcionament, seran els col·legis professionals qui realitzin aquests tràmits i, per tant, els processos seran molt més àgils el que repercutirà en positiu tant en els ciutadans, els promotors, com en les possibles noves empreses que vulguin implantar-se al municipi.

Concretament els col·legis professionals tindran potestat per redactar els informes de idoneïtat tècnica, una documentació necessària que sempre ha de precedir a les sol·licituds de llicència o de comunicació prèvia. Aquest informe és on es verifica que el projecte o la documentació aportada compleix tota la normativa vigent.

Aquest model de col·laboració funciona des de fa 15 anys a Barcelona i a tot Catalunya únicament es va aprovar a l’Ajuntament de Manresa ara fa un mes.

Per tal de treballar en l’aplicació d’aquest conveni el més aviat possible, s’ha creat una comissió de desenvolupament i una taula de seguiment formada per representants del consistori i dels diferents col·legis professionals.