Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages aposta per un nou model per mantenir les lleres fluvials en bones condicions.

El canvi de sistema permetrà que aquests espais estiguin nets durant més temps.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha implementat un nou model per tal que les lleres fluvials del municipi estiguin en bon estat de neteja i conservació durant un període de temps més llarg, el què suposarà un important estalvi econòmic.

Fins ara, es netejaven de forma regular aquests espais tallant el canyissar existent, fet que, a causa del ràpid creixement d'aquesta planta, ocasionava que en un breu període de temps l'espai tornés a estar en males condicions.

El nou model que s'està implementant aquesta temporada consisteix en, per una banda, arrencar les plantes invasores des de l'arrel per tal que el rebrot sigui més lent, i per l'altra, se sembren llavors d'espècies de ribera que ajuden a consolidar els torrents i eviten que el canyissar envaeixi la zona. També es duen a terme tasques de retirada de sediments que puguin reduir la capacitat de desguàs de les lleres.

Durant quatre setmanes s'estan fent aquests treballs al torrent de les Feixes del Torrent Bo i del Riu d'Or i al tram final del torrent de Torroella a la desembocadura cap al riu Llobregat. En aquest punt la neteja també ha de servir per evitar els problemes que es causen a l'N-141C i al barri de Torroella de Baix, quan es registren episodis de pluges intenses.

La realització d'aquests treballs ha suposat una inversió de més de 80.000 € que s'han finançat íntegrament a través d'una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua, fruit de la prèvia sol·licitud d'aquests projectes per part de l'Ajuntament.