Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages aprova el nou cartipàs pel mandat 2023-2027

El document s'ha aprovat amb deu vots a favor, una abstenció i dos vots en contra.

Aquest dimecres al vespre, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha aprovat el cartipàs municipal pel mandat 2023-2027 que ha de regir l'organització política i el funcionament de l'administració municipal per aquest període.

Aquest document estableix que les diferents regidories municipals quedaran englobades en les següents grans àrees: promoció del territori, presidència i serveis centrals i serveis a la ciutadania.
Les tinences d'alcaldia per aquest mandat recauran en Carme Cruz Sánchez com a primera tinenta d'alcalde, Xavier Racero Esquius com a segon, la tercera serà Núria Clarella Amenedo i Albert Planas Feixó en serà el quart.

En el document també queden establerts els representants que formaran part de les diferents comissions de treball, consells o altres òrgans on tingui representació l'Ajuntament.

El cartipàs estableix també el règim de dedicació i retribució dels membres corporatius. En aquest sentit, l'alcalde tindrà una dedicació del 95%, Carme Cruz del 58%, els regidors Xevi Racero, Núria Clarella, Ingrid Bonells i Albert Planas hi dedicaran un 48%, Xavier Navarro i Mònica Cruz un 38% i Firdaous Belouafi un 32%.

En aquesta mateixa línia, queden regulades també les seves retribucions així com els imports a percebre per l'assistència a les sessions d'òrgans col·legiats i les assignacions als diferents grups municipals.

En el cartipàs ha quedat establert el calendari de les sessions dels òrgans regulats, apuntant que de forma habitual els plens municipals se celebraran el segon dijous de cada mes, les comissions informatives el primer dijous de cada mes i les juntes de govern local seran quinzenals, duent-se a terme el primer i tercer dilluns.

En el ple extraordinari d'aquest juliol, s'ha donat compte del cartipàs d'alcaldia i ha quedat aprovat el cartipàs municipal amb els vots favorables dels nou regidors de Gent fent Poble i del regidor de Junts per Sant Fruitós, l'abstenció de la regidora de SOM Sant Fruitós i els vots en contra dels dos regidors d'Esquerra Republicana de Catalunya.