Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages aprova la gestió directa de l'aigua i desestima les al·legacions presentades per AGBAR

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha aprovat de forma definitiva la gestió directa del servei d'abastament d'aigua potable i sanejament en baixa com a mitjà propi, a través de la compra de 10 accions d'Aigües de Manresa.

Aquesta nova fórmula de gestió permetrà que el mateix municipi pugui planificar i avaluar les necessitats i inversions necessàries en la xarxa d'aigua municipal i alhora establir les tarifes d'aquest servei bàsic i essencial.

Prèviament a aquesta aprovació, l'Ajuntament va elaborar un Pla Director per tal planificar la gestió i les inversions necessàries en la xarxa pels pròxims quinze anys. L'estudi ha conclòs que cal augmentar la inversió anual en la xarxa d'abastament passat de 190.000 € a 520.000 €, i de 82.000 € a 182.000 € en la xarxa de clavegueram. Amb aquestes inversions es podrà oferir als santfruitosencs i santfruitosenques un servei públic de qualitat, ben planificat i amb una xarxa sostenible.

En el mateix punt de l'orde del dia, l'Ajuntament santfruitosenc també ha aprovat desestimar les al·legacions presentades per AGBAR en relació amb aquest nou model de gestió. La societat posava en qüestió la potestat autoorganitzativa del consistori en el servei d'abastament d'aigua públic, un requeriment que també han rebut nombrosos consistoris de la comarca amb l'objectiu de neutralitzar la creixent tendència d'optar per un model de gestió públic.

El Ple ordinari del mes de març també ha aprovat la modificació del Pla parcial urbanístic de Pineda IV, a petició de la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central.

En la mateixa sessió també s'ha aprovat la modificació de l'ordenança fiscal sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (IIVTNU) per tal d'adaptar-la a la nova regulació de l'impost de plusvàlua.

Finalment, la sessió també ha aprovat una moció de tots els grups municipals per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones.