Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages celebra amb les escoles l'Any Casas mitjançant una gran festa d'ambient modernista

Més de 350 alumnes dels 4 centres educatius de Sant Fruitós de Bages han pres part en l’acte commemoratiu de l’any Ramon Casas a Sant Fruitós de Bages que s’ha dut a terme aquest divendres a la plaça que porta el seu nom.

Sant Fruitós de Bages ha viscut aquest matí de divendres un acte més de l’Any Ramon Casas. Des de primera hora del matí, la plaça Pintor Casas s’ha ambientat en l’època modernista amb diferents objectes i amb els quadres realitzats per les escoles del municipi reinterpretant diverses peces del pintor.
A mig matí, un cotxe d’època ha arribat a la plaça duent a Ramon Casas i la seva musa Júlia, interpretats per diferents persones del poble. Al bell mig de la plaça el pintor ha fet en directe un retrat de Júlia que han pogut veure tots els assistents.

Posteriorment s’ha descobert una placa commemorativa recordant la importància del vincle entre el pintor i Sant Fruitós de Bages i s’ha procedit als parlaments de l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, la comissària de l'Any Ramon Casas, Vinyet Panyella i el regidor de cultura de l’ajuntament, Xavier Racero.

Recordem que els quadres que s’han exposat a la plaça son fruit del treball que cada centre educatiu ha realitzat durant els darrers mesos. Els alumnes han realitzat unes reproduccions de diferents obres del pintor barceloní que són les que s’han exposat aquest matí. Els alumnes de l’escola Monsenyor Gibert han escollit l’obra “Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem”, l’escola Pla del Puig un cartell que Ramon Casas va fer per a Codorniu, l’escola Paidos un dibuix que Casas va fer per la revista “Pèl & Ploma” i l’institut Gerbert d’Aurillac ha escollit diverses obres que giren a l’entorn del Monestir de Sant Benet de Bages.
Durant l’acte, Radio Sant Fruitós ha emès un programa en directe i ha pogut conversar amb els alumnes que havien dut a terme els diferents murals. Durant el programa també hi ha participat l’historiador David Ferré i diversos experts en la matèria. La jornada s’ha iniciat amb una xocolatada popular pels assistents a càrrec de la cafeteria Delicious.

 

Reviu l'acte amb aquestes fotografies