Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages celebra la desena edició de la Tomacada per fer valdre els productes de proximitat

Serà el dissabte 29 de juliol a la plaça de l'Església

El dissabte 29 de juliol, la plaça de l'Església de Sant Fruitós de Bages acollirà una nova edició de la festa popular gastronòmica de la Tomacada, que enguany arriba a la seva desena edició.

Aquesta trobada té per objectiu fer pedagogia i fomentar el consum de productes de proximitat entre la població, i alhora premiar els hortolans que al llarg de l'any conreen els horts del municipi.

La festa començarà a partir de les 7 de la tarda amb una xerrada sobre canvi climàtic i gestió de l'aigua, a càrrec de Xavi López, de l'Escola Agrària de Manresa. A les 8 del vespre s'obriran a la ciutadania els horts de La Sagrera per tal que tothom qui ho desitgi pugui visitar-los.

A les 9 del vespre se celebrarà el tradicional sopar popular amb amanida de tomàquet dels horts, pa amb tomàquet, botifarra i postres. Els tiquets es poden adquirir a Foto Isidre al preu de 7 € els adults i 3 € els infants menors de vuit anys. Prèviament al sopar, el Club de la Guitarra amenitzarà la vetllada amb un concert amb música en directe.

A partir de les 10 del vespre s'entregaran els premis de la tomacada d'enguany. El concurs en aquesta edició tindrà tres modalitats: el tomàquet de més pes, el millor cistell amb productes de l'hort i el tomàquet més original.

La festa està organitzada per la Junta de Regants Riu d'Or, el Col·lectiu de Recerca Històrica i l'Ajuntament i compta amb la col·laboració de Jordi Hi-Fi, Cal Fusteret, Can Ladis, el Nou Celler i el Club de la guitarra.