Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages celebra la Diada sota el Cobert de la Màquina de Batre

El dissabte 11 de setembre Sant Fruitós de Bages celebrarà la Diada Nacional de Catalunya entorn de la plaça Onze de Setembre i el Cobert de la Màquina de Batre.

L'acte s'iniciarà a les 11 del matí amb la tradicional hissada de la senyera a càrrec de la Pubilla i l'Hereu del municipi, la Daniela Sagués Martín i el Lluc Grandia Mazcuñan.

A continuació els assistents podran gaudir amb les actuacions de l'esbart Som Riu d'Or, i dels Geganters i Grallers de Sant Fruitós. Posteriorment es realitzarà la lectura del manifest institucional i es clourà la celebració amb el cant d'Els Segadors.

Posteriorment se celebrà una ballada de sardanes a la mateixa plaça.

L'accés al recinte estarà controlat i s'aplicaran totes les mesures sanitàries vigents.

Prèviament a la celebració institucional, a les 8 del matí des del Cobert de la Màquina de Batre, es realitzarà la tradicional caminada fins a Sant Benet de Bages organitzada per la Parròquia. Un cop al monestir, se celebrarà un acte cívic/religiós amb motiu de la Diada i cap a 2/4 de 10 es retornarà al municipi. Aquest acte està organitzat per la parròquia i el grup excursionista Posa't en marxa.

Pel que fa a la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona, l'ANC de Sant Fruitós ha organitzat autobusos per tal de facilitar als veïns i veïnes el desplaçament. L'autobús sortirà a la una del migdia des de la carretera de Vic, a l'alçada de la plaça Onze de setembre, i retornarà al mateix punt pels volts de les vuit del vespre.

Les persones interessades a assistir-hi poden reservar una plaça per 12 € a l'Òptica Bages (C/ German Duran, 1).