Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages celebra la Diada sota el Cobert de la Màquina de Batre

El diumenge 11 de setembre Sant Fruitós de Bages celebrarà la Diada Nacional de Catalunya entorn de la plaça Onze de Setembre i el Cobert de la Màquina de Batre.

L'acte s'iniciarà a 2/4 d'11 del matí amb un esmorzar popular previ a la tradicional hissada de la senyera a càrrec de la Pubilla i l'Hereu de Sant Fruitós de Bages, Xènia Mata Fernández i Bernat Torreblanca Ara.

A continuació els i les assistents podran gaudir de les actuacions de la Coral Sant Fruitós, i dels Geganters i Grallers del municipi. Posteriorment, es realitzarà la lectura del manifest institucional i es clourà la celebració amb el cant d'Els Segadors.

Prèviament a la celebració institucional, a les 8 del matí des del Cobert de la Màquina de Batre, es durà a terme la tradicional caminada fins a Sant Benet de Bages. Un cop al monestir, se celebrarà un acte cívic/religiós a les 9 del matí amb motiu de la Diada i cap a 2/4 de 10 es retornarà al municipi. Aquest acte està organitzat per la parròquia i el grup excursionista Posa't en marxa.

Pel que fa a la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona, l'ANC de Sant Fruitós ha organitzat autobusos per tal de facilitar als veïns i veïnes el desplaçament. L'autobús sortirà a 2/4 de 3 des de la carretera de Vic, a l'alçada de la plaça Onze de setembre, i retornarà al mateix punt pels volts de les vuit del vespre. Les persones interessades a assistir-hi poden reservar una plaça per 12 € a l'Òptica Bages (C/ German Duran, 1).

El dissabte 10 de setembre la territorial de l'ANC ha organitzat un any més la Marxa de Torxes. El punt de trobada serà la plaça de l'Església on, a partir de 2/4 de 9 del vespre, es podran adquirir les torxes i, a partir de les 9 del vespre, la comitiva iniciarà la marxa per finalitzar a la plaça Onze de Setembre pels volts de 2/4 de 10 del vespre on es farà la lectura dels manifestos i una cantada reivindicativa.