Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages celebra la novena edició de la Tomacada amb l’objectiu de continuar fomentant els productes de proximitat

El dissabte 30 de juliol, la plaça de l’Església de Sant Fruitós de Bages acollirà una nova edició de la festa popular gastronòmica de la Tomacada, que enguany arriba a la seva 9a edició després que els dos darrers anys no s’hagi celebrat a causa de la pandèmia.

Aquesta trobada té per objectiu fer pedagogia i fomentar el consum de productes de proximitat entre la població, i alhora premiar els hortolans que al llarg de l’any conreen els horts del municipi.

La festa començarà a partir de les 7 de la tarda amb una visita als horts de La Sagrera oberta a tothom per tal de donar-los a conèixer entre la ciutadania
A les 8 del vespre se celebrarà el tradicional sopar popular amb amanida de tomàquet dels horts, pa amb tomàquet, botifarra i postres. Els tiquets es poden adquirir a Foto Isidre al preu de 7€ els adults i 3€ els infants.

A les 9 del vespre, se celebrarà la cantada reivindicativa del Cant dels Ocells, que en aquesta ocasió es trasllada a la plaça de l’Església.

A partir de ¼ de 10 del vespre s’entregaran els premis de la tomacada d’enguany. El concurs en aquesta edició tindrà tres modalitats: el tomàquet de més pes, el millor cistell amb productes de l’hort i el tomàquet més original. Per tal de participar en el concurs cal inscriure’s abans del 29 de juliol a l’establiment Foto Isidre i el mateix dia 30 de juliol, entre les 5 i les 6 de la tarda, portar 5 kg de tomàquets a la plaça de l’Església. A tots els hortolans participants que portin els 5 kg de tomàquets pel concurs se’ls obsequiarà amb dos tiquets gratuïts pel sopar popular.

Un cop finalitzada l’entrega de premis, a 2/4 de 10 del vespre, es podrà gaudir d’un concert a càrrec de El Club de la guitarra.

La festa està organitzada per l’Ajuntament, la Junta de Regants Riu d’Or i el Col·lectiu de Recerca Històrica i compta amb la col·laboració de Jordi Hi-Fi, Cal Fusteret, Can Ladis, el Nou Celler i el Club de la guitarra.