Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages celebra Tots Sants amb castanyada popular i actes arreu del municipi

Castanyada popular sota el Cobert, i castanyada i Halloween a La Rosaleda, Les Brucardes Pineda de Bages, i Torroella de Baix.

Sant Fruitós de Bages s'omple entorn de la festivitat de Tot Sants de propostes per celebrar la castanyada i la nit de Tots Sants, amb actes al nucli i als barris de Torroella de Baix, La Rosaleda, Pineda de Bages i Les Brucardes.

El dimecres 1 de novembre, diada de Tots Sants, l'Ajuntament ha organitzat la tradicional castanyada popular sota del Cobert de la Màquina de Batre. A partir de les 6 de la tarda l'animador infantil Rah-mon Roma oferirà un espectacle gratuït.

Durant la tarda, l'agrupament escolta Frifènics vendrà castanyes a la mateixa plaça. Els beneficis serviran per a fer activitats per als infants i joves de l'entitat. Aquesta activitat compta amb el suport de Carrefour.

Paral·lelament, les associacions de veïns han organitzat diferents propostes entorn l'efemèride de Tots Sants.

Castaween a Les Brucardes - dissabte 28 d'octubre

La nit del 28 d'octubre Les Brucardes celebraran la festa Castaween on hi haurà un corre carrers per la urbanització, túnel del terror, castanyes, botifarrada i música.

L'activitat es realitzarà entorn la plaça de l’Hostal, a partir de les 7 de la tarda .

De les 8 i fins a 2/4 de 10 de la nit, hi ha previst un recorregut a peu entre els carrers de la Font, Mare de Déu de Núria, carrer del Pi, Montcau, Ginebrers, Sant Onofre fins a travessar l’avinguda de les Brucardes que caldrà realitzar respectant les normes de circulació.

Aquesta festa comportarà que l'avinguda de Les Brucardes es tallarà a la circulació a l'alçada de les piscines i es desviarà la circulació pel carrer Mare de Déu de Núria. El carrer de la Font també quedarà restringit i es desviarà la circulació pels carrers Generes (que s'habilitarà en doble sentit de la marxa) i pel carrer Solei, per on també es desviaran els vehicles provinents de l'avinguda Sant Sebastià.

Torroella de Baix – dimarts 31 d'octubre

La nit del 31 d'octubre el barri de Torroella de Baix celebrarà la festa de Halloween i la Castanyada a partir de 2/4 de 7 de la tarda i fins a les 12 de la nit a la plaça del Torrent.

Pineda de Bages – dimecres 1 de novembre

La tarda de l’1 de novembre l’Associació de veïns de la urbanització ha organitzat una castanyada, a partir de les 5 de la tarda, al local de l’associació.

Castaween a La Rosaleda – dissabte 4 de novembre

El dissabte 4 de novembre La Rosaleda celebra un any més la Festa del Castaween , una celebració que combina la tradicional Castanyada i la popular festa americana.

Les activitats començaran a les 6 de la tarda amb el popular truc o tracte pels carrers del barri i el concurs de cases engalanades. A partir de les 7 de la tarda es repartiran castanyes i moscatell per a tots els assistents i el passatge del terror obrirà les portes a 2/4 de 8 del vespre.

Hi haurà frankfurada durant l’activitat i a les 10 de la nit es farà l'entrega de premis a les cases més ben engalanades.

Per tal de garantir la seguretat dels participants en la festa, quedarà restringida l'entrada i circulació de vehicles a tota la urbanització, des de 2/4 de 6 de la tarda i fins a les 11 de la nit, i estarà prohibit aparcar a la plaça central des de les 9 del matí del mateix dia 4 de novembre i fins a les 12 de la nit.

Per tal que els visitants puguin accedir al barri s'habilitaran dos aparcaments alternatius als polígons industrials d'El Grau i Casanova des d'on es podrà accedir a peu a La Rosaleda mitjançant recorreguts degudament senyalitzats.

Les celebracions a les urbanitzacions i barris són organitzades per les associacions de veïns i compten amb el suport de l'Ajuntament.