Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages celebra Tots Sants amb una castanyada popular i actes arreu del municipi

Castanyada popular sota el Cobert, i castanyada i Halloween a La Rosaleda, Les Brucardes, Pineda de Bages i Torroella de Baix.

Sant Fruitós de Bages s'omple aquest cap de setmana de propostes per celebrar la castanyada i la nit de Tots Sants, amb actes al nucli i als barris de Torroella de Baix i de La Rosaleda i a les urbanitzacions de Pineda de Bages i de Les Brucardes.

El dimarts 1 de novembre, diada de Tots Sants, l'Ajuntament ha organitzat la tradicional castanyada popular sota del Cobert de la Màquina de Batre. A partir de les 6 de la tarda l'animador infantil Jaume Ibars oferirà un espectacle gratuït.

Durant la tarda, l'agrupament escolta Frifènics vendrà castanyes a la mateixa plaça. Els beneficis serviran per a fer activitats per als infants i joves de l'entitat. Aquesta activitat compta amb el suport de Carrefour.

Paral·lelament, les associacions de veïns han organitzat diferents propostes, entorn l'efemèride de Tots Sants.

Castaween a La Rosaleda – dissabte 29 d'octubre
El dissabte 29 d'octubre La Rosaleda recupera la Festa del Castaween , una celebració que combina la tradicional Castanyada i la popular festa americana.

Les activitats començaran a les 7 de la tarda amb el popular truc o tracte pels carrers del barri i el concurs de cases engalanades. A partir de les 8 del vespre es repartiran castanyes i moscatell per a tots els assistents i el passatge del terror obrirà les portes per a tots els qui vulguin passar una estona divertida i terrorífica.

Durant el vespre hi haurà frankfurada i es farà l'entrega de premis. L'Associació de Veïns donarà part dels diners recaptats a la Marató de TV3 .

Per tal de garantir la seguretat dels participants a la festa, quedarà restringida l'entrada i circulació de vehicles a tota la urbanització, des de les 6 de la tarda i fins a les 11 de la nit, i estarà prohibit aparcar a la plaça central des de les 9 del matí del mateix dia 29.

Per tal que els visitants puguin accedir al barri s'habilitaran dos aparcaments alternatius als polígons industrials d'El Grau i Casanova des d'on es podrà accedir a peu a La Rosaleda mitjançant recorreguts degudament senyalitzats.

Castanyada i Halloween a Les Brucardes- dilluns 31 d'octubre
La nit del 31 d'octubre Les Brucardes celebraran la festa de la Castanyada i Halloween on hi haurà una rua de truco&trato, túnel del terror, castanyes, foodtrucks i música.

L'activitat es realitzarà entorn la plaça de l'Ermita a partir de les 7 de la tarda .

Aquesta festa comportarà que l'avinguda de Les Brucardes es tallarà a la circulació a l'alçada de les piscines i es desviarà la circulació pel carrer Mare de Déu de Núria. El carrer de la Font també quedarà inaccessible i es desviarà la circulació pels carrers Generes (que s'habilitarà en doble sentit de la marxa) i pel carrer Solei, per on també es desviaran els vehicles provinents de l'avinguda Sant Sebastià.

Torroella de Baix – dilluns 31 d'octubre
La nit del 31 d'octubre el barri de Torroella de Baix celebrarà la festa de Halloween i a la Castanyada a partir de les 6 de la tarda i fins a les 12 de la nit a la plaça del parc i a la zona de les pistes de petanca.

Castanyada a Pineda de Bages – dimarts 1 de novembre
El dia de Tots Sants, 1 de novembre, Pineda de Bages celebrarà la castanyada a partir de les 5 de la tarda a la plaça de l’1 d’octubre.

La nit del 31 d'octubre, els nens i nenes podran participar en la recollida de caramels pels carrers de la urbanització.

Les celebracions a les urbanitzacions i barris són organitzades per les associacions de veïns i compten amb el suport de l'Ajuntament.