Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages celebrarà els 15 anys d'agermanament amb Alcalá del Valle

El proper mes de maig, Sant Fruitós de Bages celebrarà que fa 15 anys el municipi es va agermanar amb el poble gadità d’Alcalá del Valle. El 16 de febrer de 2003 ambdós ajuntaments van firmar l’acte d’agermanament fruit del gran nombre de santfruitosencs que són originaris d’aquest municipi de Cadis.

Enguany, en motiu del 15è aniversari d’aquesta unió el municipi bagenc celebrarà tot un cap de setmana d’activitats amb la presència de representants d’Alcalá del Valle.

L’Ajuntament santfruitosenc ja organitza anualment una sortida amb autobús al municipi que s’acostuma a realitzar durant la Setmana Santa o per la Romeria per tal de reforçar el vincle amb aquesta població. Enguany, en motiu del 15è aniversari de l’agermanament, es vol celebrar tot un cap de setmana d’activitats al poble.

La relació de Sant Fruitós amb d’Alcalá neix a partir de la segona meitat dels anys 50 quan moltes famílies d’aquest municipi andalús van emprendre el viatge cap a Catalunya en busca d’un futur millor. La seva destinació va ser Sant Fruitós de Bages, on molts van treballar a les indústries tèxtils o en la construcció.