Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages celebrarà la seva Festa Major d'Hivern amb activitats per a tots els públics

Sant Fruitós de Bages viurà el proper dissabte 21 de gener, el gruix d’actes de la seva Festa Major d’Hivern amb propostes diverses destinades a grans i petits.

La missa en honor al Sant Patró del municipi, que es durà a terme el mateix dissabte a les 11 del matí a l’església parroquial, donarà el tret de sortida a la celebració. Posteriorment a partir de les 12, a la plaça de l’església, hi haurà una actuació dels grallers i geganters del poble, una ballada de sardanes amb la cobla Lluïsos de Taradell i es culminarà amb un vermut popular. Durant la matinal, el museu de Sant Fruitós celebrarà una jornada de portes obertes.

A les 7 de la tarda, el Nexe- Esplai de Cultura celebrarà l’acte institucional del pregó de la Festa Major, enguany a càrrec del Sr. Valentí Roqueta, tot rememorant els 10 anys de la recuperació del Monestir de Sant Benet i del pregó jove, a càrrec del santfruitosenc d’Oriol Quintana, component del Quartet Mèlt. En el decurs de l’acte actuarà l’Agrupació Coral Sant Fruitós que interpretarà diverses cançons i l’himne del poble.

El colofó final de la jornada de dissabte anirà a càrrec de la Unió Musical del Bages amb un concert de música de banda sota la direcció de Joaquim Piqué. El cost de l’entrada és de 5€ i la totalitat de la venda d’entrades aniran destinats a programes de l’Escola de Música i Arts Navarcles- Sant Fruitós. Les entrades es poden adquirir a l’Àrea de Cultura de l’ajuntament. Els alumnes de l’escola de música tenen entrada gratuïta.

El programa d’actes continuarà el diumenge 22 amb el ja tradicional esmorzar de germanor entre l’ajuntament i les entitats locals on es lliurarà una distinció al Col·lectiu Xarxa per la seva trajectòria de 20 anys programant espectacles infantils al municipi, a banda es farà menció especial de l’efemèride d’aniversari d’altres entitats. A banda, el mateix diumenge es realitzaran visites gratuïtes a Món Sant Benet, amb inscripció prèvia des de l’Àrea de Cultura de l’ajuntament. A les 6 de la tarda del diumenge el col·lectiu Xarxa ha programat l’espectacle de teatre infantil La Rateta de la companyia La Roda Produccions al Teatre Casal Cultural.

El programa d’actes continuarà el dilluns 23 de gener amb la celebració de la Festa dels Gegantons al Nexe-Espai de Cultura on hi haurà tallers, activitats lúdiques, dinar i festa de gala, oberta a tothom, a càrrec de la companyia Ai Carai! La festa començarà a les 9 del matí i finalitzarà a les 6 de la tarda i va dirigida a nens des de 3 fins a 12 anys. Cal inscripció prèvia pel preu de 9 € a l’Àrea de Cultura de l’ajuntament o al Nexe-Espai de Cultura.

També inclòs dins el programa d’actes, el dissabte 28 de gener a les 8 del vespre la biblioteca municipal acollirà el lliurament del premi Riu d’Or als valors esportius organitzat per l’escola de futbol Sant Fruitós. I el diumenge 29, i ja per cloure els actes de la Festa Major d’Hivern, es celebrarà la 20ena Marxa pel Terme amb 3 recorreguts de diferent distància. Les inscripcions per participar-hi es poden realitzar a l’Àrea de Cultura, al nexe-Espai de Cultura, a Foto Isidre, al gimnàs V2O i a www.codetiquets.com.

Arxius Adjunts