Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages commemora el Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones amb actes reivindicatius i de sensibilització social

El 25 de novembre es commemora un any més el Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones i Sant Fruitós de Bages ha programat diferents actes per tal de donar visibilitat i conscienciar sobre la xacra de la violència masclista en la nostra societat.

El dilluns 21 de novembre, a partir de 2/4 de 5 al Nexe Espai Jove, s’ha programat una sessió per a crear pancartes amb motiu de la commemoració del 25N que es penjaran a diferents espais i equipaments del municipi per a sensibilitzar a la població

El dimarts 22 de novembre, a les 5 de la tarda al Nexe Espai Jove, es celebrarà un berenar conjunt on hi podran prendre part dones de totes les edats per tal crear un espai de trobada on compartir experiències i compartir visions. Cal inscripció prèvia.

El dijous 24 de novembre, a partir de 2/4 de 5 de la tarda a la plaça Alfred Figueras, totes les persones que ho desitgin poden participar en la creació d’un mural col·lectiu que s’elaborarà amb les mans de totes aquelles dones que vulguin posar-hi la seva empremta feminista.

El mateix divendres dia 25, a les 12 del migdia a l'Espai de la memòria de la plaça de la Vila, se celebrarà l'acte institucional amb la lectura del manifest de la diada i el reconeixement a les víctimes de la violència masclista d'aquest any. A continuació, els alumnes de l'Institut Gerbert d'Aurillac oferiran una actuació teatral i musical.

A les 4 de la tarda al Nexe Espai Jove se celebrarà una sessió de jocs per la igualtat on es podrà participar en diferents activitats lúdiques i alhora educatives cap a una societat més igualitària.

El mateix divendres, a les 7 de la tarda, els actes es traslladen al Teatre Casal Cultural, on es llegirà de nou el manifest de la diada i els alumnes de l'institut portaran a l'escenari una representació musical i teatral. A continuació l’Esbart Manresà de l’Agrupació Cultural de Bages oferirà la representació "Totes", una mirada feminista a través de la dansa.

Durant l'acte es presentarà la nova imatge gràfica que definirà les campanyes i activitats de dona i igualtat del municipi. Aquesta imatge es va començar a gestar el passat mes de juny, quan es van organitzar diferents tallers participatius al municipi on els i les participants van aportar les seves idees, visions i vivències per tal de definir de forma conjunta les idees claus del feminisme, de l'apoderament de les dones i de les violències masclistes, i poder-les plasmar gràficament. Aquest nou logotip neix amb l'objectiu que les veïnes i veïns identifiquin de manera clara tots els recursos i eines que tenen al seu abast en l'àmbit de l'apoderament femení i la lluita contra les violències masclistes i que la imatge sigui un paraigua de totes les actuacions.

El dissabte 26 de novembre, a les 8 del vespre al Teatre Casal Cultural, la companyia Capgirats Projects representarà l'obra de teatre "Pors", que narra tres històries de diferents dones amb un denominador comú, la por. L'obra vol fer reflexionar a l'espectador sobre què són les pors, i com les gestionem, de la mà de personatges de dones valentes en el seu viatge intern per trobar la serenor. Les entrades per a l'espectacle són gratuïtes.