Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages comptarà amb una programació estable de cinema pels més petits de casa

L'Ajuntament s'ha adherit al programa CineXic de cinema en català i projectarà mensualment una pel·lícula infantil, a partir d'aquest mes de febrer.

A partir d'aquest febrer, cada primer diumenge de mes el Teatre Casal Cultural es convertirà en una sala de cinema on els més petits podran gaudir de projeccions de pel·lícules en català i adequades a la seva edat.
L'Ajuntament s'ha adherit al programa CineXic, una iniciativa impulsada per Òmnium Cultural i les productores Pack Màgic i Rita&Luca que proposa una programació estable de cinema en català fora dels circuits més comercials.

Amb aquest projecte l'Ajuntament vol, per una banda, oferir més propostes culturals de qualitat per al públic familiar, i per l'altra promocionar el català en l'àmbit audiovisual.

CineXic és un cicle anual de vuit pel·lícules de qualitat artística i pedagògica, doblades al català, d'origen europeu i destinades al públic familiar amb infants d'entre 3 i 12 anys. Cadascuna de les pel·lícules va acompanyada d'una proposta didàctica per tal que les famílies puguin treballar-la a casa abans o després d'assistir a la sessió.

La primera projecció serà el diumenge 5 de febrer a les 6 de la tarda i es podrà veure "Al sostre del món" de Rémi Chayé. Recomanada a partir de sis anys, el film ens parla de la Sasha, una jove aristòcrata russa que s'embarca cap al Gran Nord seguint la pista del seu avi per recuperar un vaixell. En aquesta pel·lícula es reflexiona sobre les dones com a protagonistes i la importància de la constància i el compromís.

Les entrades per les sessions del CineXic seran gratuïtes fins als 10 anys i de 3 euros a partir dels 11 anys. Les entrades es poden comprar anticipadament AQUÍ