Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages converteix el març en el mes de les dones amb propostes de sensibilització, reivindicatives i culturals

Els actes programats giren entorn del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Del 3 al 30 de març, les santfruitosenques poden gaudir d'un ampli ventall de propostes i activitats que s'han programat entorn del dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones. El programa d'actes que ha teixit l'Ajuntament contempla des de propostes formatives fins a opcions per al lleure i l'apropament a la cultura.

El calendari d'activitats s'encetarà aquest divendres 3 de març amb una xerrada sobre menstruació responsable a càrrec de Janina Fitó de Menstrual Point. Serà a les 5 de la tarda al Nexe Espai Jove.

A les 8 del vespre arriba la primera proposta cultural amb la representació teatral de "La Primera" que relata la desconeguda història de Nativitat Yarza Planas, la primera alcaldessa de Catalunya que després de quaranta anys d'exili no va aconseguir tornar a casa. Aquest muntatge teatral de l'actor igualadí Joan Valentí i de David Pintó es podrà veure al Teatre Casal Cultural a les 8 del vespre. Les entrades s'han de comprar anticipadament a 5 €.

El dimecres 8 de març, Dia Internacional de la Dona, se celebrarà l'acte institucional amb la lectura del manifest a la plaça de la Vila, a la 1 del migdia i a les 7 de la tarda. L'acte comptarà amb la participació dels alumnes de 4t d'ESO de l'institut i durant l’acte s'inaugurarà una exposició amb els treballs fets pels alumnes de tots els centres educatius del municipi, i del Centre ocupacional La Sagrera, entorn la temàtica "Professions i gènere". Aquesta es podrà veure a la façana de l'Ajuntament durant tot el mes de març. Durant l'acte també es projectarà el tràiler del documental “SOM DONES de Sant Fruitós de Bages”.

El vespre del divendres 10 de març arriba la ja consolidada Nit de dones al Teatre Casal Cultural. Una vetllada únicament per a les dones on es podrà gaudir d'un monòleg a càrrec de Xènia Sellarés tot sopant amb pinxos acompanyats de dues copes de vi. L'espectacle començarà a les 8 del vespre i cal reservar prèviament una entrada, a partir de les 10 del matí del dia 1 de març, per 5 €.

Pel dissabte 18 de març s'ha programat una activitat lúdica per a totes les edats que sota l'eslògan "empoderem-nos a través del joc" convertirà el municipi en un room escape. Durant l’activitat les participants a través del joc podran reflexionar sobre la societat actual  en perspectiva de gènere. L'activitat començarà a les 11 del matí sota el Cobert de la màquina de Batre. Cal inscripció prèvia a https://www.entrapolis.com/entrades/especial-8m-sant-fruitos-de-bages

El 21 de març, a les 6 de la tarda al Nexe Espai Jove, s'inaugurarà l'exposició "150 Nativitat Yarza Planas", que mostra la trajectòria d'aquesta dona pionera per tal de fer-la valdre. La inauguració comptarà amb la presentació de Carme Porta Abad, comissària de l'Any Nativitat Yarza Planas. L'exposició es podrà visitar al Nexe Espai Jove fins al 14 d'abril.

Un altre dels actes previstos per aquest mes de març en clau femenina serà una visita a la Maternitat d'Elna, acompanyades per Assumpta Montellà, autora del llibre que porta el nom d'aquest espai. La sortida es realitzarà a les 7:30h del matí des del Pavelló de Sant Fruitós. El preu de la sortida és de 20€ i inclou el preu de la visita guiada i el transport . Les inscripcions es poden fer a l'Àrea d'Atenció a les Persones (C. Padró) a partir del proper 3 de març.

El darrer acte es celebrarà el 30 de març a les 7 de la tarda al Teatre Casal Cultural. Es tracta de la presentació del documental “SOM DONES de Sant Fruitós de Bages”. En aquest documental podrem veure l’experiència de dones del nostre poble, de diferents edats i diferents trajectòries. Experiències de vida diverses, visions i maneres de pensar diferents. Cada dona, una història i el seu particular camí cap a l’apoderament.

Les entrades per les activitats al teatre es poden comprar anticipadament a https://entradas.codetickets.com/entradas/ajuntamentsantfruitos