Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages declara persona non grata al municipi a Luis Rubiales

Ple municipal - Setembre 2023
Ple municipal - Setembre 2023

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha declarat persona non grata al municipi a Luis Manuel Rubiales Béjar, expresident de la Real Federación Española de Futbol, que va dimitir del seu càrrec el passat diumenge.

Aquesta declaració s'ha presentat en una moció conjunta dels quatre grups municipals que componen el plenari en el ple municipal de setembre.

En la moció, el plenari ha mostrat el rebuig total davant les actituds masclistes i la violència de gènere i ha exposat que les administracions públiques han d'actuar com a mirall de conducta dels ciutadans i per aquest motiu cal denunciar-ho i mostrar tolerància zero davant actes i actituds masclistes dins i fora del món de l'esport.

El text exposa que no es pot passar per alt un incident que atempta contra la dignitat de les dones al món de l'esport, com va ser el cas del petó forçat a Jennifer Hermoso durant la celebració del títol del mundial de futbol ni tampoc permetre gestos obscens com el que es va succeir a la graderia de l'estadi.

Des del consistori també es dona suport incondicional a la jugadora i a les seves companyes de la Selecció Espanyola de Futbol i se les felicita per l'èxit esportiu sense precedents en el futbol femení.