Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages dedicarà l'any 2018 al pintor santfruitosenc Alfred Figueras

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages commemorarà, durant el 2018, el 120è aniversari del naixement del pintor santfruitosenc, amb la celebració del “Any pintor Alfred Figueras 2018”.

Per tal d’organitzar totes les activitats i propostes que es duran a terme al llarg de l’any, s’ha creat una Comissió Organitzadora i una Comissió política municipal. La Comissió Organitzadora estarà formada per experts en la matèria i serà l’encarregada de planificar i composar la programació d’activitats i els actes que es realitzaran.

Les primeres accions que es duran a terme són la creació d’una imatge que identifiqui tots els esdeveniments i la planificació del calendari d’activitats que es dedicaran al pintor tant dins com fora del municipi.

Alfred Figueras va néixer a Sant Fruitós de Bages l’any 1898 i va morir a Barcelona al 1980. Va estudiar a la Llotja de Barcelona on es va impregnar de l’estètica del noucentisme. Més tard va viatjar a Alger i al Marroc on va crear una part important de la seva obra. Els seus treballs es poden veure al MNAC de Barcelona, al Museu Comarcal de Manresa, i als Museus d’Alger, d’Oran i de Casablanca.