Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages dona a conèixer el seu ric patrimoni en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni

Es faran visites al campanar, al Museu de la rectoria i a Sant Benet de Bages i es podrà gaudir d'un sopar amb concert.

Els pròxims dies 14, 15 i 22 d'octubre, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha programat un seguit d'activitats per difondre el patrimoni cultural del municipi en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni.

Pel dissabte 14 d'octubre, a partir de les 5 de la tarda s'han programat visites guiades al campanar de l'església. Aquesta activitat no és apta per a persones amb mobilitat reduïda i cal reservar prèviament una entrada gratuïta a www.santfruitos.cat.

A partir de les 8 del vespre el Col·lectiu de Recerca Històrica organitza el ja tradicional sopar popular a la plaça de l'Església. Per participar-hi es poden comprar tiquets prèviament al preu de 7 € a Joanan33@2.0 o el mateix dia per 8 €. Posteriorment al sopar, el grup T'embolica la troca oferirà un concert per amenitzar la vetllada.

Pel diumenge 15 d'octubre, l'Ajuntament ha programat un any més visites gratuïtes al Monestir de Sant Benet per tal de conèixer aquest entorn, el seu patrimoni i les múltiples activitats que s'hi duen a terme. La jornada inclou la visita medieval "Mil anys de sensacions" (10:30 hores), la visita modernista "Un dia en la vida de Ramon Casas" (12:30 hores). Per tal de poder gaudir d'aquesta proposta és imprescindible fer prèviament una reserva a l'Àrea d'Atenció a les Persones (C. Padró 72-74). Les places són limitades.

El diumenge 22 d'octubre s'oferiran visites teatralitzades gratuïtes al Museu de la Rectoria, per tal que tothom pugui conèixer tot el patrimoni que es guarda en aquest Museu de la mà de personatges caracteritzats. Es faran tres visites, a les 10:30, 11:30 i 12:30h. Per participar-hi és recomanable reservar plaça enviant un correu electrònic a sfb.museu@santfruitos.cat.

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) són una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural. El lema de l'edició d'enguany és "Patrimoni viu", fent referència a les pràctiques, els coneixements i les habilitats que es transmeten de generació en generació, i que actualment es continuen mantenint.