Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages dóna a conèixer l'Anella Verda del municipi amb un circuit d'orientació per a tots els públics

L'activitat es realitzarà per l'itinerari que transcorre per la zona de Les Oliveres i Olzinelles, passant per la Torre del Sanmartí.

Aquest diumenge 14 de maig les famílies o grups d'amics que ho desitgin tenen l'oportunitat de conèixer un dels cinc itineraris de l'Anella Verda de Sant Fruitós de Bages d'una manera amena i divertida: participant en un circuit d'orientació.

Aquesta proposta consisteix a fer que els i les participants, amb l'ajuda d'un mapa, cerquin diferents valises o pistes que hi ha amagades al llarg del recorregut i d'aquesta manera puguin descobrir aquest paratge natural del municipi que amaga diferents punts d'interès.

Aquesta activitat, que es podrà realitzar en grups de fins a un màxim de 6 persones, tindrà sortides esglaonades cada 10 minuts des de davant de la biblioteca municipal, de 2/4 de 10 del matí i fins a 2/4 de 12 del migdia. Per participar-hi cal reservar prèviament una franja horària AQUÍ

L'Anella Verda de Sant Fruitós de Bages

L'Anella Verda de Sant Fruitós de Bages és un conjunt d'espais que pels seus valors naturals, paisatgístics, socials, culturals i agraris s'ha de donar a conèixer, protegir, connectar i potenciar.

Aquesta anella està formada per cinc recorreguts diferents per l'entorn natural del municipi, al llarg de més de 67 km de pistes i corriols.

Aquests itineraris han estat senyalitzats amb marques verdes de pintura al llarg del recorregut, i amb indicadors, que ofereixen als caminants informació sobre el punt on es troben i la distància fins a altres punts d'interès.

Els recorreguts, i els diferents valors que amaguen, es poden consultar i seguir a través d'un mapa desplegable que es podrà trobar a l'ajuntament, a la Biblioteca i al Museu municipal o també descarregar a https://ja.cat/8r6AR

Paral·lelament, els itineraris també han estat marcats a l'aplicatiu Wikiloc, per tal de fer-los accessibles pels usuaris d'aquesta plataforma.

Els 5 recorreguts que conformen l’Anella Verda són els següents:

SFB1: Pintures rupestres de les Brucardes, la Tolega i Sant Benet de Bages
SFB2: Les Oliveres i Olzinelles
SFB3: Els Tres Salts, el torrent de Viladordis i la vall del riu d'Or
SFB4: Torroella de Baix i el Pont de Cabrianes
SFB5: Parc de l'Agulla, séquia de Manresa, Sant Iscle i plans de Santa Anna

La creació de l'Anella Verda de Sant Fruitós de Bages és fruit d'un dels projectes guanyadors del pressupost participatiu i que va ser presentat per l'entitat El Cau de la Guineu qui ha treballat i elaborat tots els recorreguts.

Tota la informació disponible sobre l'Anella Verda es pot trobar AQUÍ