Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages és el municipi convidat de la 40a edició de la fira multisectorial ExpoBages

Els visitants podran descobrir aquest cap de setmana la riquesa del teixit associatiu del municipi.

Sant Fruitós de Bages és el municipi convidat de la 40a edició de la fira multisectorial ExpoBages, que se celebra aquest cap de setmana 21 i 22 de maig al centre de Manresa.

El municipi comptarà amb un espai propi a Crist Rei, davant les galeries, i d'un segon punt just al davant on hi ha ubicada la figura del rei Pere III. Durant tot el cap de setmana els visitants podran descobrir en aquesta zona el patrimoni turístic, paisatgístic, cultural, econòmic i associatiu del municipi a través de diferents propostes.

Com no podia ser d'una altra manera, un dels principals atractius de l'estand serà la Festa de l'arròs, la gran festa del municipi. La Colla de cuiners de l'arròs repartiran fins a 400 tastets d'aquest plat a partir de 2/4 d'1 del migdia, tant de dissabte com de diumenge, per tal que tothom pugui gaudir d'aquesta festa tan arrelada.

El segon tret distintiu serà l'estand que, amb forma de Cobert de la Màquina de Batre, oferirà informació als visitants sobre tot allò que ofereix Sant fruitós de Bages en tots els àmbits.

L'Associació Cavalcada de Reis també hi participarà activament amb la presència de l'emblemàtic Exprés d'Orient, el trenet que permetrà als visitants fer una parada per degustar un vermut, una xocolata calenta o una copa de vi.

El ralli de cotxes clàssics del proper mes d'agost al municipi portarà a la fira un vehicle per tal de promocionar l'esdeveniment.

El dissabte a la tarda, l'esbart Som Riu d'Or oferirà un taller per aprendre a lligar espardenyes, crear bastons, fer el salt de la creu o un mocador i el diumenge la colla gegantera farà ballar a Sala i Ricardis a les 11 del matí i la Batukada Shangó omplirà de ritme el passeig a partir de les 12 del migdia.

Per tal de fer possible aquest esdeveniment, l'Ajuntament ha comptat amb tot el teixit associatiu del municipi, oferint la possibilitat a les entitats locals per mostrar tot allò que ofereixen. Des del consistori es vol agrair la gran implicació de tot el teixit del municipi per prendre part en aquesta edició de la fira que ha de permetre realçar tota l'oferta del municipi.

Sant Fruitós de Bages com a municipi convidat a la fira agafa el relleu de Sant Joan de Vilatorrada qui ho va ser en la darrera edició que es va celebrar ara fa dos anys.

 

LA FIRA

La fira compta aquest any amb gairebé 140 expositors que mostraran els seus productes, i amb diverses activitats com tallers, propostes familiars i demostracions de cultura popular.

Una de les novetats d'enguany és la zona tecnològica, TecnoB@ages, que s'ubicarà a la plaça Sant Domènec, un espai on s'hi celebraran conferències, xerrades, i diferents empreses de la comarca realitzaran demostracions dels seus productes, tots ells de l'àmbit de la tecnologia.

Tota la informació de la fira es pot consultar a www.firamanresa.cat/expobages