Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages és el primer poble de la Catalunya Central en ser declarat àrea de mercat d'habitatge tens

Aquesta condició permetrà desplegar mesures de protecció per a les persones que vulguin llogar un immoble.

La Generalitat ha resolt que el nucli de Sant Fruitós de Bages i el barri de Torroella de Baix siguin declarats àrees d'habitatge tens durant un període de 5 anys. La resolució publicada al DOGC aquest dilluns arriba després que la totalitat dels membres del consistori votessin a favor de peticionar-ho en el ple municipal del passat mes de juliol.

Aquesta resolució afecta els habitatges del nucli i de Torroella de Baix, sobre els quals a partir d'ara es podran adoptar mecanismes de contenció i moderació de les rendes de lloguer i d'aquesta manera es garantirà el dret a l'habitatge.

L'Ajuntament va peticionar incloure aquestes dues zones del municipi, ja que són les que compleixen els requisits que venen determinats en funció dels preus del lloguer, la tipologia d'habitatges i la renda per càpita dels veïns i veïnes, entre d'altres.

Amb aquesta declaració es podrà aplicar la Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge, una normativa que limita les rendes dels contractes de lloguer d'habitatge habitual i permanent o les renovacions dels contractes existents.

Aquesta resolució arriba després de la reactivació de la comissió per l'estudi i elaboració de polítiques d'habitatge pel període 2019-2023 que es va reactivar aquest passat mes d’abril després d’estar aturada durant més de 4 anys. Des de la comissió també es va sol·licitar a l'Agència Catalana d'Habitatge l’elaboració d’un llistat dels habitatges buits que hi ha al municipi per tal de poder iniciar les gestions oportunes i posar-los a disposició dels veïns i veïnes. La voluntat del govern municipal és que Sant Fruitós de Bages compti amb una àmplia oferta d'habitatges socials, molts dels quals estan, avui dia, en mans de grans tenidors.

Sant Fruitós de Bages és el primer poble de la Catalunya Central en ser declarat àrea amb mercat d'habitatge tens, juntament amb les ciutats de Manresa i Igualada.