Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages explica el projecte de recuperació de memòria històrica dels deportats santfruitosencs a camps de concentració, en la V Trobada d'Ajuntaments de la Xarxa Mai Més

La trobada anual de l’any 2021 es celebrarà a Sant Fruitós de Bages

El passat divendres 15 de novembre, Sabadell va acollir la V Trobada d'Ajuntaments de la Xarxa Mai Més on l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, va explicar l’experiència sobre la recuperació de la Memòria Històrica dels deportats santfruitosencs morts en els camps de concentració nazis a través dels alumnes de l’institut Gerbert d’Aurillac i de les activitats anuals que es celebren en el cicle: “Sant Fruitós de Bages i els camps d’extermini nazis: recordar per no oblidar”.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages forma part, des de l’any 2016, de la Xarxa Mai Més de l’Amical de Mauthausen i arrel d’aquesta adhesió s’han iniciat projectes com el viatge que realitzen els alumnes de l’institut als camps de Mauthausen i Gusen i les exposicions i vídeos a l’entorn d’aquesta temàtica.

La trobada, impulsada per l’Amical de Mauthausen i la Xarxa Mai Més, també va recollir les experiències municipals de Cubelles i Terrassa. Posteriorment a les ponències es va fer una ofrena floral al monument que hi ha a Sabadell dels deportats a camps de concentració nazis amb la participació de l’arxivera municipal.

Durant la trobada es va acordar que el municipi serà qui aculli aquesta trobada anual en l’edició que es celebrarà l’any 2021.