Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages fa un aposta per potenciar la lectura entre els més petits

La biblioteca municipal amb la col·laboració de l’Ajuntament impulsen 2 projectes per apropar la lectura als infants del municipi.

Aprendre a llegir, potenciar l’hàbit lector, fomentar la lectura en l’àmbit familiar i engrescar a pares i nens a llegir i anar a la biblioteca, són alguns dels objectius dels projectes “Maletes Viatgeres “ i “Els missatgers de la biblioteca” que s’han engegat durant aquest mes d’octubre entre els nens i nenes de Sant Fruitós de Bages. En total més de 150 alumnes prendran part d’aquestes iniciatives. Participen en aquest projecte el CEIP Pla del Puig i l’Escola Paidos. Per la seva banda l'escola Monsenyor Gibert ja va iniciar de manera interna el projecte de les maletes viatgeres fa tres anys. Actualment hi participen els alumnes de P3 fins a 2n de primària.

Per una banda, el projecte “Maletes Viatgeres” va dirigit als alumnes de 1r d’educació primària del CEIP Pla del Puig i de l’Escola Paidos. Aquesta proposta consisteix en que la biblioteca escull del seu fons documental un seguit de llibres d’imaginació i coneixement, còmics, revistes,... i els introdueix en una maleta. Cadascuna de les 5 maletes arriba a l’aula i els alumnes poden fer-la viatjar a casa seva cada setmana. Amb aquest projecte es vol aconseguir implicar a les famílies, a l’escola i al professorat amb l’hàbit lector.

El segon dels projectes, “Els missatgers de la biblioteca” va adreçat als infants de 2n d’educació primària del CEIP Pla del Puig i de l’Escola Paidos. La proposta consisteix en que cada setmana els nens es converteixin en missatgers, anant a la biblioteca a triar 3 documents, que més tard presentaran als seus companys de classe. Amb aquest projecte es vol aconseguir que fills i pares visitin junts la biblioteca i que els infants facin un treball previ a casa per tal de poder explicar els documents escollits a tot el grup classe.

Amb aquests dos projectes la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages té per objectiu apropar la Biblioteca Municipal a tota la ciutadania, per tal que aquesta pugui gaudir de tot el ventall de serveis culturals i educatius que ofereix.

Imatges relacionades