Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages homenatja al teixit empresarial i comercial del municipi en la 4a nit empresarial

Un centenar de persones van poder viure l'acte celebrat aquest dimecres a Sant Benet de Bages.

Sant Fruitós de Bages ha reconegut aquest dimecres al vespre a les empreses i comerços del municipi per la seva trajectòria, i per haver destacat en diferents àmbits, en la 4a edició de la Nit Empresarial.

L'empresa Pintura Industrial Mestres s'ha endut el guardó per la seva trajectòria de 100 anys al municipi i Prat-Homs Sabaters, Sanmartí Serveis d'Automoció S.L., l'Escola Paidos Cooperativa i la Llibreria Ferrer se'ls ha reconegut la celebració dels seus 50 anys d’història.

El guardó a la trajectòria pels 25 anys d'implantació ha anat a parar als establiments L'Últim de la Fila, Cal Pitu, ITEL, Eix Motor, Instal·lacions i Manteniments Elèctrics Solé, S.L. (IIMES), Capatest, S.L., Comercial Textil Sanchez de Cornella, S.A. i Produccions Culturals Transversal S.L.

Pel que fa al premi a la consolidació d'una empresa de menys de 5 anys, s'ha guardonat a Olga perruqueria i a Sasinox

En els guardons pel què han destacat diferents empreses del municipi, s'ha entregat el premi a la solidaritat i responsabilitat a l'empresa Molsa Econaturalis, per la tasca en la distribució de productes a granel, respectuosos amb el medi ambient, ecològics i de proximitat i a la multinacional Tecnoconverting ingenieria S.L. , pel seu innovador sistema "Tecnograbber", que de forma simple i enginyosa, manté els rius i mars nets de residus.

El premi a la innovació i desenvolupament ha estat per a Silouet Moda, per la seva aposta per l'ús intensiu de les xarxes socials i la creació d'una pàgina web de venda en línia i per a Industrial Shields, pel desenvolupament de microxips d'automatització en codi obert, que els ha convertit en referents mundials d'aquest tipus de solucions.

El guardó al foment de la cultura i les tradicions ha estat per a Ca La Belén, pel manteniment de la tradició familiar en l'elaboració dels seus productes a través de mètodes tradicionals i per a Cinteria Valls, pel manteniment de la fabricació de cintes tèxtils al territori, sent la quarta generació al càrrec de l'empresa.

El guardó al foment dels valors de comerç de proximitat ha estat per a Roch del Bages, per facilitar que les persones del territori puguin fer ús del molí, elaborar el seu propi oli i fomentant el circuit curt i l'autoproducció i per a Grup Llobet, per la seva aposta en la distribució de productes de proximitat i de foment del mercat de km 0.

 

El reconeixement a la promoció i projecció del territori se l'ha endut l'Hotel La Sagrera, pel seu paper en obrir el poble a la gent de fora, acollint-los i donant-los servei perquè persones d'altres indrets puguin quedar-se al poble i conèixer-lo.

El premi especial a la resiliència enfront de la covid ha estat pel club V2O, per l'esforç en la reinvenció que van fer durant el tancament dels gimnasos per la pandèmia, ideant el lloguer de maquinària d'esport en un moment que estava exhaurit i a Vila projects & supplies S.L. per la creació d’un robot autònom de desinfecció, del qual van fabricar a Sant Fruitós més de 2500 equips, capaços de combatre la COVID-19 i que els han convertit en un referent a tot l'Estat.

Finalment, aquest any també s'ha reconegut la trajectòria d'alguns empresaris i empresàries del municipi que han suposat un important actiu pel territori. Els guardons han anat a parar a Benet Prat i Carme Campos de Benet Prat Joiers i a Jaume Figuera de Comercial FIVI.

L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa de sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán i Claret, el regidor de Promoció econòmica Felip Echarri Gil, el secretari general del Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, la directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball a la Catalunya Central, Teresa Clotet, el director de Serveis Territorials de Polítiques Digitals i Territori a la Catalunya Central, Antoni Massegú i Eulàlia Sardà, de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central.

GALERIA FOTOGRÀFICA