Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages inaugura la plaça de la Vila

El nom de plaça de la Vila ha estat l’opció escollida pel 34,59% dels participants en el procés participatiu impulsat pel consistori

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha obert al públic la plaça ubicada a la façana posterior de l’ajuntament amb una festa d’inauguració que ha servit, aquest diumenge, per descobrir el nou nom que denominarà a tot el conjunt de l’espai.

El nom de plaça ha estat escollit per un procés de participació ciutadana on han pogut dir la seva tots els santfruitosencs. Finalment Plaça de la Vila ha estat la opció que han escollit la majoria dels participants per denominar aquesta plaça que avarca tant la part de davant del consistori com aquesta part posterior recentment urbanitzada.

En el procés participatiu es van comptabilitzar un total de 159 participacions vàlides, 55 de les quals van escollit el nom de plaça de la Vila. En segona posició, amb 31 participacions, van empatar els nom de la plaça de l’Ajuntament i plaça de la República, molt allunyats d’altres opcions com plaça de l’1 d’octubre (12), plaça Major (10) o plaça de la Llibertat (4).

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, la regidora de participació ciutadana Íngrid Bonells i el responsable de l’empresa que ha realitzat les obres van ser els encarregats d’explicar el projecte urbanístic que s’hi ha realitzat i de descobrir el nou nom que denominarà a partir d’ara aquest espai.

La festa va comptar amb la música en directe del grup de músics que cada dia al vespre interpreta El cant dels ocells a la porta del consistori, qui a banda també van interpretar l'Estaca i el cant d’Els Segadors.

 

Imatges relacionades