Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages matinarà per celebrar els actes de la Diada

Enguany els actes de la Diada Nacional començaran més d’hora que en els anys anteriors amb una caminada fins al Monestir de Sant Benet.

Aquesta sortida fins al Monestir de Sant Benet està organitzada pel Consell Parroquial de Sant Fruitós de Bages en record de Mossèn Torras i Bacardit, i s’iniciarà a les 7:45 h des del Cobert de la Màquina del Batre. L’acte es realitzarà al claustre del Monestir de Sant Benet a les 8:45 h, i seguidament es retornarà al Cobert de la Màquina del Batre – Pl. Onze de setembre.

Els actes tradicionals de la celebració de la Diada de Catalunya a Sant Fruitós de Bages seguiran, u

n any més, al Cobert de la Màquina del Batre amb un esmorzar popular a les 10:30 h del matí a base de coca i mistela. Tot seguit, a les 10:45 h es procedirà a la hissada de la senyera.
L’acte institucional començarà a les 11 del matí amb l’actuació de l’Agrupació Coral Sant Fruitós i continuarà amb la lectura conjunta del manifest de la Diada i els parlaments institucionals encapçalats per l’alcalde, Joan Carles Batanés.

Finalment, l’acte clourà amb l’actuació dels Geganters i Grallers de Sant Fruitós.

A banda, i com a acte paral·lel a la Diada, el dilluns 10 de setembre, es durà terme la Marxa de Torxes organitzada per l’ANC de Sant Fruitós de Bages. El recorregut s’iniciarà a les 9 del vespre a la plaça de l’Església i finalitzarà al Cobert de la Màquina del Batre.