Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages mostra la vida a pagès a través d'una exposició

En motiu de les Jornades del Patrimoni que se celebren arreu d’Europa el proper 16 de setembre, l’ajuntament de Sant Fruitós de Bages participarà en la celebració amb l’exposició “Sant Fruitós de Bages pagès, la vida al camp” que es podrà veure a la biblioteca municipal.

L’exposició ens mostra, a través de les masies pairals del municipi i de les famílies de Sant Fruitós de Bages que treballaven al camp, com es vivia fins a mitjans del segle XX. La mostra gira entorn a 4 grans àmbits: la vinya, el conreu, la ramaderia i l’hort.

S’hi poden veure fotografies de l’època, les eines que s’utilitzaven, reproduccions en ceràmica de les cases pairals i altres documents.

La inauguració es realitzarà el proper divendres 16 de setembre a 2/4 de 8 del vespre, a la biblioteca municipal. Aquesta es podrà visitar en horari de Biblioteca fins el 5 de novembre

Aquesta exposició està organitzada pel Museu, l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i el Col·lectiu de Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages amb la col·laboració de la biblioteca municipal. Diverses entitats culturals del municipi i persones a títol individual també hi han col·laborat a aportant documentació i explicant les seves vivències i records.

En aquest marc, el 18 de setembre, i també en motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, fruit del conveni de col·laboració entre l’ajuntament i Món Sant Benet, s’oferirà visites gratuïtes al Monestir de Sant Benet de Bages.

A partir de 2/4 d’11 del matí es realitzarà una visita per l’entorn medieval on els visitants podran veure l’interior de l’església, el claustre, el celler i les cel·les de Montserrat. A partir de 2/4 de 12 els assistents podran conèixer la vida de Ramon Casas durant la visita modernista i a les 12 del migdia es durà a terme una visita per les instal·lacions d’Alicia.

Aquestes visites tenen les places limitades i per aquest motiu cal fer una reserva prèvia a l’àrea de cultura de l’ajuntament de Sant Fruitós de Bages (Telèfon 93 878 80 31), o a les oficines del carrer Padró 74, fins el 16 de setembre 2016.

Arxius Adjunts