Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages organitza una nova edició del cicle "Recordar per no oblidar" entorn els camps d'extermini nazis

El cicle arriba a la seva quarta edició al municipi amb propostes durant els mesos de gener i febrer.

L'exposició "Resistents i deportades" serà la primera de les activitats del cicle "Sant Fruitós i els camps d'extermini nazis. Recordar per no oblidar", que arriba aquest 2023 a la seva quarta edició.
Aquesta mostra fa un llarg recorregut sobre el paper de les dones dins dels camps de concentració i la seva lluita per sobreviure. La inauguració de l'exposició serà el dijous 26 de gener, a les 6 de la tarda a la Biblioteca Municipal, i es podrà veure fins al dia 11 de febrer.

La segona de les propostes emmarcades dins el cicle se celebrarà en el Dia Internacional de l'Holocaust, el divendres 27 de gener, a les 12 del migdia, amb un acte d'homenatge als deportats als camps d'extermini nazis que se celebrarà a l'espai de la memòria del municipi (Pl. de la Vila). Durant l'acte els alumnes de l'institut Gerbert d'Aurillac llegiran el manifest i textos i reflexions sobre l’holocaust nazi, amb acompanyament musical a càrrec dels mateixos joves del centre.

Tancarà el cicle d'activitats el club de novel·la del mes de febrer de la Biblioteca, amb la lectura de "El violinista d'Auschwitz" de Maria Àngels Anglada, el dijous 2 de febrer a 2/4 de 8 del vespre, coordinat per Ignasi Puig.

El cicle "Sant Fruitós i els camps d'extermini nazis, recordar per no oblidar" està coorganitzat per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, l'entitat Amical de Mauthausen i l'Institut Gerbert d'Aurillac