Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages organitza una nova edició del cicle "Recordar per no oblidar" entorn els camps d'extermini nazis

La primera de les activitats serà un homenatge a les víctimes de l'Holocaust, el divendres 26 de gener.

Sant Fruitós de Bages viurà durant els mesos de gener i febrer diferents propostes emmarcades en la cinquena edició del cicle " Recordar per no oblidar", entorn els camps d'extermini nazis, per tal de fer pedagogia i memòria.

La primera de les propostes serà el divendres 26 de gener, entorn del Dia Internacional de l'Holocaust, on es realitzarà l'acte d'homenatge als deportats als camps d'extermini nazis. L'acte serà a les 12 del migdia a l'Espai de la Memòria de la plaça de Vila, i comptarà amb la participació dels alumnes de l'institut Gerbert d'Aurillac qui oferiran lectures de textos de Neus Català acompanyades amb música en directe.

Des de l'1 de febrer i fins al 2 de març, la biblioteca acollirà l'exposició "Viacrucis en 50 estacions", que mostra els dibuixos de Bernard Aldebert sobre els camps d'extermini nazis. Aquesta mostra, traduïda i editada per l'associació La Garriga Secreta, mostra els dibuixos del publicista francès, qui va viure en pròpia carn, les atrocitats perpetrades contra els interns en el genocidi nazi, des del 15 de novembre de 1943, fins a l'abril del 1945 que es va produir l'alliberament dels camps d'extermini de Mauthausen i camps satèl·lits Gusen 1 i Gusen 2. La mostra s’inaugurarà el dijous 1 de febrer a les 5 de la tarda amb la participació de La Garriga Secreta.

Tancarà el cicle d'activitats, el dijous 22 de febrer a 2/4 de 7 del vespre, el club de lectura a la Biblioteca. Per aquesta ocasió s'ha escollit la novel·la "Un cel de plom" de Carme Martí. Els alumnes de l'institut també prendran part en aquesta edició del club de novel·la on es tractarà sobre l'obra  que narra la vida de Neus Català, la darrera supervivent catalana del camp d'extermini de Ravensbrück. El club de lectura estarà coordinat per Ignasi Puig.

El cicle "Sant Fruitós i els camps d'extermini nazis, recordar per no oblidar" està coorganitzat per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, l'entitat Amical de Mauthausen i l'Institut Gerbert d'Aurillac.