Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages participa un any més en Setmana Europea de la prevenció de residus

Sant Fruitós de Bages ha programat un seguit d’activitats a l’entorn de la Setmana Europea de prevenció de residus que es celebra del 19 al 27 de novembre i que culminaran amb una nova edició de la Refesta el dissabte 26 de novembre.

Amb l’objectiu que els santfruitosencs participin de forma activa en la prevenció de residus, l’ajuntament de Sant Fruitós de Bages programa una jornada de foment del reciclatge i la reutilització. La Refesta tindrà lloc el proper dissabte 26 de novembre a la plaça Alfred Figueras des de 2/4 d’11 del matí i fins a 2/4 de 2 del migdia. En la aquesta edició, els visitants podran participar en un mercat d’intercanvi i d’objectes de 2a mà que compta amb la col·laboració de GAIA-Serveis ambientals.

A l’entorn del mercat els visitants podran participar en tallers i manualitats amb material reciclat, realitzar intercanvi de contes i llibres i els més petits podran gaudir de jocs i activitats infantils. Tot plegat acompanyat d’una xocolatada popular.

Els interessats en participar en aquest mercat d’intercanvi i de segona mà, poden inscriure’s prèviament a través del correu de l’ajuntament mediambient@santfruitos.cat o bé a través del de GAIA-Serveis ambientals al correu electrònic gaia@gaiamoia.com

A banda el dissabte 19 de novembre, es celebra el dia temàtic de la prevenció de residus d’envasos a tot Europa. En aquest sentit l’ajuntament de Sant Fruitós de Bages està dissenyant unes bosses reutilitzables portàtils que es distribuiran a través del comerç.

Com a actes paral·lels la biblioteca també ha programat el taller “fabriquem una llibreta artesanal” pel dimecres 16 de novembre a les 6 de la tarda i l’ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona ha organitzat un taller de costura pel 25 de novembre a les 6 de la tarda.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus té com a objectiu donar a conèixer les estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria, fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa, fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus en matèria de consum.