Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages presenta material divulgatiu sobre la tasca de Lluís Espinal en el món cinematogràfic

Aquest dissabte 23 de maig, s'havia de celebrar l'Acte Central de l'Any Lluís Espinal en commemoració del 40è aniversari del seu assassinat.

Sant Fruitós de Bages commemora aquest any 2020 l'Any Espinal, un any d'activitats i propostes per donar a conèixer el cèlebre santfruitosenc.


Aquest dissabte 23 de maig hi havia prevista la celebració de l'Acte Central amb una jornada d'activitats a Sant Benet de Bages. El fil conductor de la jornada girava entorn de la figura d'Espinal com a comunicador i cineasta i sobre el poder dels mitjans com a arma de denúncia social a través de debats i xerrades de professionals d'aquest camp.


Des del municipi es vol donar continuïtat a aquest any de celebracions i és per aquest motiu que us presentem un audiovisual on aprendre més sobre la figura d'Espinal de la mà del cineasta Antonio Eguino, qui va ser testimoni del treball del santfruitosenc en el camp del cinema. El vídeo es pot visualitzar AQUÍ


La jornada, que s'havia de celebrar a Sant Benet de Bages, a banda d'incloure la part més professional, també tenia la voluntat d'acostar a tots els públics la figura d'Espinal d'una forma més amena i lúdica combinant el folklore, la gastronomia i les activitats pels més petits. En aquest sentit l'Ajuntament posa a disposició de la ciutadania un tastet del dossier didàctic, que aviat veurà la llum, on tota la família pot investigar qui va ser el santfruitosenc Lluís Espinal.

Arxius Adjunts