Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages presenta un receptari sobre cuina amb arròs

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la Fundació Alícia han elaborat aquest receptari que mostra l’evolució de l’arròs al llarg dels anys.

El passat dimecres al vespre el Nexe- Espai de Cultura va acollir la jornada Origen Gastronòmic de la Festa de l’Arròs.

Durant l’acte, l’antropòleg de l’alimentació de la Fundació Alícia, Joan Ribas, va explicar als assistents l’origen gastronòmic de l’arròs des de l’època medieval fins als nostres dies.

A continuació el cuiner Marc Puig va cuinar in situ 3 receptes incloses en el recull, concretament 2 plats principals i un postres. El primer dels plats elaborats va ser el de les “boles d’arròs de Sant Fruitós” , un plat de reaprofitament amb la sostenibilitat com a bandera. El segon plat cuinat va ser la recepta de l’edat mitjana a base de col, coliflor, porros, pastanagues i ceba combinats amb llard, farina, safrà, canyella i ossos de porc. Els assistents a la jornada van poder degustar aquesta recepta.

Al finalitzar l’acte els participants es van endut un quadríptic amb la explicació històrica de l’origen de l’arròs on hi ha incloses 4 receptes amb arròs, una de l’edat mitjana, una del segle XIX, una del segle XX abans de la guerra i una de la postguerra.

Arxius Adjunts

Imatges relacionades