Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages programa un cicle d'activitats per debatre i reflexionar a l'entorn del nazisme

Sota el títol “ Sant Fruitós de Bages i els camps d’extermini nazis: recordar per no oblidar”, el municipi ha programat un cicle de 4 activitats que es realitzaran entre els mesos de novembre i desembre.

L’activitat central d’aquest cicle és l’exposició “ Deportats santfruitosencs als camps de concentració nazis” que s’inaugurarà el proper divendres 17 de novembre a les 7 del vespre a la Biblioteca Municipal. La mostra estarà oberta fins el 16 de desembre en l’horari habitual de la Biblioteca.

A l’entorn d’aquesta exposició, la Biblioteca Municipal ha programat els seus clubs de cinema i novel·la sobre aquesta temàtica. El proper 16 de novembre es comentarà la pel·lícula “¿Vencedores o vencidos? “ a partir de 2/4 de 8 del vespre, i el dijous 23 de novembre el club de novel·la versarà a l’entorn del títol “He viscut tan poc!” d’Eva Heyman.

La darrera de les propostes serà la taula rodona amb els alumnes de l’institut que sota el títol “viatge al passat, sentiment d’avui” permetrà als alumnes de 2n de Batxillerat puguin expressar les seves opinions i experiències sobre els que van viure. Aquesta activitat es realitzarà el dijous 14 de desembre a les 7 del vespre a la biblioteca.

La iniciativa d’organitzar aquest cicle d’activitats sorgeix de la recerca històrica que van iniciar els alumnes de batxillerat de l’Institut Gerbert d’Aurillac sobre 2 santfruitosencs que van ser refugiats durant la guerra civil espanyola i deportats a camps d’extermini nazis on van acabar morint. Arran d’aquesta recerca, i de la seva pròpia experiència durant el viatge que van realitzar el curs passat per commemorar l’alliberament dels camps de concentració de Gusen i Mauthausen , neix la proposta de programar un cicle d’activitats sobre aquesta temàtica a Sant Fruitós de Bages.

El cicle està organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, l’Institut Gerbert d’Aurillac i la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages.