Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages reivindica la tècnica de la construcció de la pedra seca amb una sortida guiada per conèixer el patrimoni local

L'activitat s'emmarca dins la Setmana de la Pedra Seca que se celebra arreu del territori català.

Amb l'objectiu de fer valdre la tècnica de la pedra seca i les nombroses barraques de vinya que hi ha al municipi, el Museu de la memòria de la vinya i el vi ha organitzat una jornada de descoberta d'aquest patrimoni pel diumenge 27 de novembre.

L'activitat consistirà en una ruta circular a peu d'uns 6 km de recorregut per l'entorn rural del municipi on es poden veure nombroses construccions realitzades amb aquesta tècnica. De la mà d'en Jordi Julià, historiador del Col·lectiu de Recerca Històrica del municipi, i gran coneixedor del patrimoni local, els i les participants podran descobrir una mica més sobre aquestes construccions, la seva importància en el món de la vinya, i sobre altres qüestions històriques i geogràfiques.

El recorregut, apte per a tothom, està previst que es faci amb unes quatre hores, ja que es combinarà la caminada amb parades didàctiques en diferents punts.

La sortida es farà a 2/4 de 10 del matí, des del pavelló d'esports, i per inscriure's cal enviar un correu electrònic a sfb.museu@santfruitos.cat. Es recomana portar calçat còmode, aigua i esmorzar.

Aquesta proposta està inclosa dins la tercera edició de la Setmana de la Pedra Seca, que se celebra arreu dels Països Catalans amb diferents propostes de divulgació, coincidint amb el quart aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.