Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages rep una subvenció europea per instal·lar punts de WiFi gratuït a l'espai públic

Només 200 municipis de l’Estat han estat seleccionats en la primera convocatòria del WiFi4EU, entre ells Sant Fruitós de Bages.

Sant Fruitós de Bages és un dels 200 municipis espanyols escollits per la Comissió Europea per rebre fons per instal•lar punts de wifi gratuïts per als ciutadans, en el marc de la primera convocatòria del programa comunitari WiFi4EU a la qual s’hi va presentar l’Ajuntament. El programa ofereix ajuts de 15.000 euros als municipis de la UE per instal•lar punts de wifi gratuïts en espais públics.

La voluntat del consistori és instal·lar un total d’entre 9 i 10 punts d’accés wifi a tot el municipi, 4 a les urbanitzacions de Torroella de Baix, La Rosaleda, Les Brucardes i Pineda de Bages i la resta al nucli en punts de trànsit habitual com poden ser les piscines, la plaça Alfred Figueras o la plaça Onze de setembre.

La subvenció europea finançarà els aparells i el cost d’instal•lació d’aquests equips que estaran operatius un mínim de 3 anys. Amb la instal·lació d’aquests aparells es donarà un impuls important a la creixent necessitat de connectivitat dels ciutadans.

Amb aquesta acció també es donarà compliment a una proposta sorgida del Consell d’Infants.

Sant Fruitós de Bages, juntament amb Artés, han estat els únics municipis de la comarca que han rebut ajuts en aquesta primera fase de les subvencions.