Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages rescindirà el contracte per a la construcció del nou pavelló i gimnàs amb el consens del govern, l'oposició, l'escola, les famílies i les entitats esportives

La constructora guanyadora del concurs públic presenta un cost de construcció proper als 5 milions d'euros, gairebé 1,3 milions d'euros més que l'oferta presentada.
Actual pavelló d'esports
Actual pavelló d'esports

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha proposat la rescissió amistosa del contracte d'execució de les obres del nou pavelló i gimnàs de l'escola Pla del Puig per l'elevat cost d'execució dels treballs que ha presentat la constructora guanyadora del concurs públic, un cop aquesta ha realitzat el projecte executiu. El concurs preveia que la constructora que executés les obres del pavelló també seria l’encarregada de fer el projecte tècnic.

L'any 2022 el consistori va obrir un concurs públic per a la redacció del projecte i per la construcció l'equipament, on van presentar ofertes sis empreses. L'empresa guanyadora va fer una oferta de construcció per un import de 3,7 milions d'euros, una xifra que un cop redactat el projecte executiu assegura que no pot mantenir i l'eleva a 5 milions d'euros, el què suposa un diferencial inassumible pel propi contracte, així com per les arques municipals.

Davant d'aquesta situació, l'actual govern municipal s'ha reunit aquest dimarts amb representants de l'escola, de les famílies i de l'ASFE, per tal de fer-los partícips de l'actual situació i també amb els grups a l'oposició, on hi han pres part Junts per Sant Fruitós i SOM Sant Fruitós, amb l'absència de representants del grup d'ERC.

Des del consistori, i amb el vistiplau dels diferents agents implicats, s'ha optat per proposar la resolució de forma amistosa, ja que en cas d'iniciar un procés judicial, els terrenys on s'ha de construir l'equipament quedarien inhàbils fins a la resolució d'aquest, un període que podria ser llarg i que endarreriria la construcció d'aquest equipament tan necessari.

Per aquest motiu l'Ajuntament ha acceptat el projecte redactat per l'empresa i en farà el seu pagament i resoldrà la part del contracte per a l'execució de les obres.

Fruit d'aquesta situació el govern municipal s'ha compromès a treballar de forma immediata per reformular aquest projecte per fer-lo viable econòmicament i en paral·lel, iniciar un treball de cerca de suports econòmics externs, de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona, per tal de poder fer front al cost de les obres.

Els antecedents d'aquest procés es remunten a l'any 2022, quan el govern d'aleshores va encarregar un estudi de viabilitat per a la seva construcció, que preveia un cost de 3,2 M de €. Arran d'aquest estudi es va encarregar la redacció d'un avantprojecte, on es marcaven les directrius necessàries determinades per la Secretaria General de l'Esport i pel Departament d'Ensenyament, per tal que complís els requisits per a ser un pavelló i alhora un gimnàs escolar. Aquest avantprojecte preveia un cost de 3,9 milions d'euros de construcció i és en aquest import en el que es va basar el consistori per a iniciar el procés de licitació pública.

L'Ajuntament s'ha compromès ara amb tots els agents implicats a treballar amb la màxima celeritat per a reformular aquest projecte i poder adjudicar les obres de construcció d'aquest equipament a finals del 2024.