Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages s’adhereix a la Declaració per uns Municipis i Comunitats Cuidadores per reconèixer les cures com a un dret social

La campanya de sensibilització impulsada mostra la tasca que realitza el Servei d’Atenció a Domicili (SAD) del municipi

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va aprovar en sessió plenària al mes d’abril l'adhesió a la Declaració per uns Municipis i Comunitats Cuidadores, un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona, al que ja s’hi han sumat una vuitena de municipis.

L'acord, aprovat per unanimitat, té per objectiu posar en valor les cures com a dret social i impulsar polítiques locals en l’atenció a les cures en la comunitat, des de la corresponsabilitat i la innovació social.

La Declaració expressa el compromís dels ens locals a entendre les cures com una activitat essencial per a la vida, així com per a la dinamització social i econòmica dels municipis.

A la província de Barcelona, l’any 2020 hi havia més de 120.000 persones amb una situació de dependència reconeguda, un 40% de les quals, majors de 85 anys.

Davant d'aquesta realitat el municipi ha volgut sumar-se i reconèixer la cura com un valor públic que ha d’esdevenir un dret social i de ciutadania, garantint les condicions perquè totes les persones puguin donar i rebre cures adequades a les seves necessitats i projectes de vida.

Per tal de sensibilitizar i conscienciar a la ciutadania, s’ha impulsat una campanya que, de forma testimonial a través de la veu de les persones cuidadores i dels serveis locals,  vol fer reflexionar i debatre sobre l’estat actual de les cures . Sant Fruitós de Bages en aquesta campanya mostra el treball que es realitza des del Servei d’Atenció a Domicili del municipi. VÍDEO

Sant Fruitós de Bages compta actualment amb diferents recursos per a la gent gran del municipi com són el Servei d’Atenció a Domicili, el servei de teleassistència, el repartiment d’àpats a domicili i el suport que s’ofereix des de l’àrea de serveis socials. Des de l’Ajuntament ja es treballa per a poder oferir més eines a la gent gran del nostre municipi.